UN INCENDIU A CUPRINS ÎN ACEASTĂ NOAPTE O GOSPODĂRIE DIN LUNCA CERNII DE JOS

UN INCENDIU A CUPRINS ÎN ACEASTĂ NOAPTE O GOSPODĂRIE DIN LUNCA CERNII DE JOS

În această noapte, pompierii Detașamentului Hunedoara au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD, pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din localitatea Lunca Cernii de Jos.

La sosirea forțelor de Intervenție la fața locului, incendiul se manifesta la acoperișul bucătăriei de vară și al terasei, pe o suprafață de aproximativ 60 de metri pătrați.

Pompierii au lichidat incendiul în limitele găsite și din fericire, nu au existat victime, ci doar pagube materiale.

Cauza probabilă de producere a incendiul a fost un scurtcircuit electric.

ACORDAȚI ATENȚIE INSTALAȚIILOR ELECTRICE

 Respectați măsurile de siguranță și renunțați la improvizații!

-Nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;

-Nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;

-Indiferent că este vorba despre reparaţia unui aparat electrocasnic, de prelungirea traseului unui cablu sau de montarea unei siguranţe, improvizaţiile reprezintă un pas sigur către incendiu: orice eroare de prindere sau de izolaţie poate crea un scurtcircuit sau o descărcare de curent.

Tot la capitolul improvizaţii se regăsesc şi reparaţiile efectuate de către o persoană neautorizată: fie că este vorba de un prieten priceput ori de un vecin bun la toate, diferenţa de tarif nu justifică pericolul la care vă expuneţi.

ATENȚIE LA APARATELE ELECTRICE SUB TENSIUNE

 -Verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate.

-Nu lăsaţi nesupravegheate aparate electrice sub tensiune, cum sunt: fier de călcat, radiator, reşou, lampă, televizor şi altele asemenea;

-Instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând cu stricteţe indicaţiile producătorului ce sunt menţionate în prospectul produsului;

-Dacă sesizaţi miros de plastic topit, deconectaţi aparatul de la sursa de curent. De cele mai multe ori, acest miros este produs de topirea corpului prizei sau a ştecărului. Treptat, arsura se va extinde pe conductorul de alimentare, acesta schimbându-şi culoarea până când se înnegreşte. Următorul punct va fi aparatul electric sau sistemul electric din perete. Incendiul este iminent.

Unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a aparatelor electrice. Avertismentul vizează în mod special, electrocasnicele mari (frigider, reşou, televizor, maşina de spălat etc.).

-Alocaţi fiecărui aparat câte o priză. În cazul în care uniţi mai multe aparate la o singură sursă, aceasta se poate încălzi, provocând în scurt timp, un incendiu.

-Atunci când plecaţi de acasă pentru câteva ore, deconectaţi consumatorii puternici de la sursa de curent electric.

-În cazul în care folosiţi prelungitoare cu posibilitatea de stopare a alimentarii cu energie electrică, nu ezitaţi să deconectaţi consumatorii electrici de fiecare dată când plecați pentru mai mult de acasă.

Informare şi Relaţii Publice

Sari la conținut