TEHNICĂ NOUĂ PENTRU ISU HUNEDOARA

TEHNICĂ NOUĂ PENTRU ISU HUNEDOARA

𝐼̂𝑛 𝑑𝑜𝑡𝑎𝑟𝑒𝑎 𝐼𝑆𝑈 𝐻𝑢𝑛𝑒𝑑𝑜𝑎𝑟𝑎 𝑎𝑢 𝑖𝑛𝑡𝑟𝑎𝑡 𝑑𝑒 𝑐𝑢𝑟𝑎̂𝑛𝑑 𝑜 𝑎𝑢𝑡𝑜𝑠𝑝𝑒𝑐𝑖𝑎𝑙𝑎̆ 𝑑𝑒 𝑎𝑠𝑖𝑔𝑢𝑟𝑎𝑟𝑒 𝑠𝑢𝑝𝑜𝑟𝑡 𝑟𝑎𝑑𝑖𝑜 𝑖̂𝑛 𝑡𝑖𝑚𝑝𝑢𝑙 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑟𝑣𝑒𝑛𝑡̧𝑖𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑖̂𝑛 𝑧𝑜𝑛𝑒 𝑖𝑧𝑜𝑙𝑎𝑡𝑒 𝑠̗𝑖 𝑢𝑛 𝑝𝑜𝑠𝑡 𝑚𝑒𝑑𝑖𝑐𝑎𝑙 𝑎𝑣𝑎𝑛𝑠𝑎𝑡 𝑑𝑒 𝑡𝑖𝑝 1, 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑝𝑒𝑟𝑚𝑖𝑡𝑒 𝑡𝑟𝑖𝑎𝑗𝑢𝑙 𝑣𝑖𝑐𝑡𝑖𝑚𝑒𝑙𝑜𝑟 𝑖̂𝑛 𝑐𝑎𝑧𝑢𝑙 𝑎𝑐𝑐𝑖𝑑𝑒𝑛𝑡𝑒𝑙𝑜𝑟 𝑐𝑢 𝑣𝑖𝑐𝑡𝑖𝑚𝑒 𝑚𝑢𝑙𝑡𝑖𝑝𝑙𝑒, 𝑑𝑎𝑟 𝑠̧𝑖 𝑙𝑢𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑝𝑟𝑖𝑚𝑒𝑙𝑜𝑟 𝑚𝑎̆𝑠𝑢𝑟𝑖 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑝𝑜𝑡 𝑠𝑎𝑙𝑣𝑎 𝑣𝑖𝑒𝑡̧𝑖.
𝘼̲𝙪̲𝙩̲𝙤̲𝙨̲𝙥̲𝙚̲𝙘̲𝙞̲𝙖̲𝙡̲𝙖̲ 𝘼̲𝙨̲𝙞̲𝙜̲𝙪̲𝙧̲𝙖̲𝙧̲𝙚̲ 𝙎̲𝙪̲𝙥̲𝙤̲𝙧̲𝙩̲ 𝙍̲𝙖̲𝙙̲𝙞̲𝙤̲ (AASRd) constituie un sistem integrat de comunicaţii şi tehnologia informaţiei dislocabil, care susține acoperirea radio pentru radiotelefoanele mobile/portabile din raioanele de dislocare şi/sau fluxuri de comunicaţii destinate conectării punctelor de comandă dislocate în teren pentru asigurarea comenzii şi controlului forţelor şi mijloacelor la locul intervenţiei.
Totodată, acest mijloc tehnic reprezintă o soluţie rapidă şi uşor dislocabilă de comunicaţii, de sprijin în asigurarea fluxurilor informaţionale în zone greu accesibile, fără infrastructură teritorială de comunicaţii sau în care aceasta este grav afectată.
În ceea ce privește 𝙋̲𝙤̲𝙨̲𝙩̲𝙪̲𝙡̲ 𝙈̲𝙚̲𝙙̲𝙞̲𝙘̲𝙖̲𝙡̲ 𝘼̲𝙫̲𝙖̲𝙣̲𝙨̲𝙖̲𝙩̲, acesta dispune de un cort de tratament şi unul de triaj adecvate pentru a trata simultan un număr maxim de zece victime.
Echipamentele sunt transportate într-o rulotă (remorcă cu suprastructură) tractată de autospecialele destinate pentru astfel de misiuni.
Printre aceste echipamente se regăsesc sistemele de încălzire şi răcire a corturilor, precum şi sisteme de iluminat exterior şi interior.
Toate echipamentele electrice se pot alimenta de la un generator de curent din completul Postului Medical Avansat Tip I.
Postul medical avansat include, de asemenea, materialele sanitare şi echipamentele necesare îngrijirii a 15 – 20 de pacienţi, dintre care cel puţin cinci aflaţi în stare critică (spre exemplu: aspirator de secreţii, monitor pentru pacient, ventilator automat, butelie de oxigen, reductoare de presiune, distribuitoare de oxigen, rucsac medical cu echipamentele specifice, precum şi diferite materiale sanitare depozitate în cutiile din interiorul suprastructurii etc.)
Informare şi Relaţii Publice
Sari la conținut