PRIN EDUCAȚIE ȘI VOINȚĂ PUTEM SALVA VIEȚI!

PRIN EDUCAȚIE ȘI VOINȚĂ PUTEM SALVA VIEȚI!

Salvatorii hunedoreni au răspuns invitației de a deveni partenerii Crucii Roșii – Subfiliala Deva, încă de la prima ediție a „Taberei județene de pregătire pentru dezastre”, care se desfășoară în perioada 26-30 august, în comuna Băița.

Astfel, în data de 28 august, tinerii cu vârste cuprinse între 15 și 20 ani au vizitat Detașamentul de Pompieri Deva, unde le-a fost prezentată tehnica de intervenție și au asistat la seminarul susținut de către specialiștii noștri privind comportamentul în situații de urgență produse de incendii, cu accent pe modul de evacuare a victimelor.

Apoi, în data de 29 august, un ofițer din cadrul SPIRC și un subofițer din cadrul Detașamentului Deva au expus pe parcursul celui de al doilea seminar, pașii și regulile care se impun pentru o acțiune eficientă a voluntarilor în cazul cutremurelor sau a inundațiilor.

Salutăm inițiativa Crucii Roșii de a lupta pentru formarea voluntarilor meniți să sprijine comunitatea în caz de dezastre și îi felicităm pe tinerii participanți pentru că au ales să învețe cum să-şi protejeze propria viaţă şi cum să-şi ajute semenii.

 

Informare şi Relaţii Publice

Sg. maj. Roxana Caterina MATEUȚ

Sari la conținut