Pregătire de specialitate a alpiniștilor de intervenție

Pregătire de specialitate a alpiniștilor de intervenție

𝗦𝗮𝗹𝘃𝗮𝗿𝗲𝗮 𝘂𝗻𝗲𝗶 𝘃𝗶𝗲ț𝗶 𝗻𝘂 𝗲 𝗼 𝗰𝗵𝗲𝘀𝘁𝗶𝘂𝗻𝗲 𝗱𝗲 𝗻𝗼𝗿𝗼𝗰, 𝗰𝗶 𝗱𝗲 𝗽𝗿𝗲𝗴ă𝘁𝗶𝗿𝗲 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗶𝗻𝘂ă ș𝗶 𝗱𝗲𝗱𝗶𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗽𝗿𝗼𝗳𝗲𝘀𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹ă!

Când avem de-a face cu misiuni în care este necesară intervenția alpiniștilor, precizia și timpul de răspuns sunt foarte importante în hotărârea fiecărui detaliu și execuția fiecărei mișcări. De aceea, colegii noștri desfășoară regulat exerciții privind acțiunile de căutare și salvare a victimelor de la înălțime.

Ieri, alpiniștii au simulat pe viaductul CFR dezafectat din localitatea Vălișoara, recuperarea unei persoane care a rămas suspendată sub pod și ridicarea acesteia până la locul de evacuare. Astfel, s-au pus în practică diferite operațiuni de ridicare și lansare a tărgii cu victimă și modificarea poziției tărgii din orizontală în verticală. Pe lângă acest scenariu, alpiniștii de intervenție s-au pregătit individual în ceea ce privește pargurgerea pe corzi și realizarea de amaraje-ancore.

Scopul acestor exerciții este acela de sincronizare a acțiunilor salvatorilor și de perfecţionare a pregătirii acestora pentru îndeplinirea cu success a misiunilor de căutare şi salvare din medii ostile.

Informare şi Relaţii Publice

Sari la conținut