PESTE 300 DE MISIUNI ȘI INTERVENȚII ALE POMPIERILOR HUNEDORENI ÎN PERIOADA 19-25 SEPTEMBRIE 2022

PESTE 300 DE MISIUNI ȘI INTERVENȚII ALE POMPIERILOR HUNEDORENI ÎN PERIOADA 19-25 SEPTEMBRIE 2022

Săptămâna trecută, paramedicii hunedoreni au fost solicitați să acorde primul ajutor medical calificat în 253 de cazuri, iar pompierii au intervenit pentru localizarea și stingerea a 5 incendii, salvarea unui animal din mediu ostil vieții, asigurarea măsurilor specifice pentru preîntâmpinarea izbucnirii incendiilor în urma producerii a 3 accidente rutiere, 3 deblocări ale ușilor de acces în locuințe și alte 6 situații de sprijin în folosul comunității.

Totodată, pompierii militari au desfășurat 14 misiuni de sprijin al Serviciului de Ambulanță Județean și 10 activități de recunoaștere, instruire și informare preventivă.

Dintre cele mai relevante intervenții amintim:

*În săptămâna precedentă, misiunea de suflet a pompierilor salvatori a fost cea de salvare a unei căprioare. Totul s-a petrecut marți, 20 septembrie a.c., când colegii noștri din cadrul Punctului de Lucru Baru au fost solicitați să intervină, în urma unui apel la numărul unic pentru situații de urgență 112, pentru a elibera o căprioară rămasă captivă într-un gard al unei proprietăți private din localitatea Galați, comuna Pui.

Pentru că animalul era foarte speriat, salvatorii au fost nevoiți să-și arate răbdarea și dibăcia zeci de minute, până când, într-un final, acesta a fost prins și imobilizat. Apoi, pompierii au solicitat ajutorul unui reprezentant al Asociaţiei Judeţeane a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Hunedoara, care a evaluat medical căprioara, i-a tratat rănile și zgârieturile, pentru ca mai apoi, aceasta să fie eliberată în mediul ei natural.

*O intervenție importantă și contra cronometru a pompierilor hunedoareni a fost cea de vineri, 23 septembrie a.c., când colegii noștri s-au mobilizat de urgență pentru lichidarea unui incendiu care se manifesta la un chioșc alimentar din incinta Școlii Generale nr.2 din Hațeg.

Cadrele didactice au încercat stingerea incendiului provocat de un scurtcircuit electric, cu ajutorul câtorva stingătoare cu pulbere, însă focul se manifesta cu violență și a fost imposibilă lichidarea acestuia în fază incipientă.

Echipajele de intervenție ale ISU Hunedoara și cele ale SVSU Hațeg sosite la locul solicitării au acționat prompt, incendiul fiind stins în scurt timp, fără a fi înregistrate victime.

Pe timpul misiunii s-au autoevacuat aproximativ 400 de elevi și 25 de cadre didactice.

*Un alt incendiu izbucnit în noaptea de sâmbătă spre duminică, într-un apartament situat la etajul 4 al unui bloc din localitatea Călan, a necesitat intervenția mai multor echipaje operative din cadrul Detașamentului de Pompieri Hunedoara și ale Gărzii de Intervenție Bretea.

La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta violent, casa scării era inundată de fum, iar 10 dintre persoanele care locuiau în imobil s-au autoevacuat, fiind evaluate de către paramedici la fața locului.

De această dată, cauza probabilă a declanșării incendiului a fost stabilită ca fiind – fumatul în locuri nepermise.

În continuare, salvatorii hunedoreni vor fi la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical persoanelor aflate în dificultate.

Acordați atenție pregătirii în situații de urgență. Informați-vă asupra măsurilor și regulilor de comportare specifice tipurilor de risc, prin accesarea platformei naționale de pregătire: https://fiipregatit.ro

 

Informare şi Relaţii Publice

Sg. maj. Roxana Caterina MATEUȚ

Sari la conținut