Peste 150 intervenții și misiuni ale salvatorilor hunedoreni în acest weekend

Peste 150 intervenții și misiuni ale salvatorilor hunedoreni în acest weekend

În ultimele trei zile, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara” au desfășurat 155 misiuni și intervenții.

O pondere semnificativă a misiunilor este reprezentată de acordarea ajutorului medical de urgență, respectiv 102 astfel de solicitări. Cele mai multe cazuri au fost operate de către subunitățile din Orăștie, Petroșani și Brad.

Tot în această perioadă, pompierii militari au intervenit pentru stingerea a 2 incendii. Unul dintre acestea a avut loc într-un apartament din municipiul Petroșani. Colegii noștri au acționat cu promptitudine și au lichidat incendiul în scurt timp, fără a fi înregistrate victime și fără a fi afectate alte locuințe. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost utilizarea focului deschis în spații închise.

Un alt incendiu s-a manifestat în curtea unei gospodării din localitatea Baru, unde au ars deșeuri din hârtie, carton, cauciuc și material lemnos.

De asemenea, echipajele operative au gestionat prompt 3 situații de urgență generate de producerea accidentelor rutiere care au avut loc pe raza localităților Săliștioara, Deva și pe autostrada A1, au acordat sprijin Serviciului de Ambulanță Județean în 13 cazuri și au acționat și în alte 5 situații pentru protecția comunității.

Ca urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice, echipajele operative au desfășurat 6 misiuni pentru înlăturarea efectelor negative înregistrate și pentru monitorizarea situațiilor din teren în vederea gestionării eficiente a potențialelor pericole.

În contextul temperaturilor scăzute, pompierii au desfășurat în acest weekend, 8 misiuni de patrulare și identificare a persoanelor fără adăpost, în scopul prevenirii deceselor prin hipotermie.

Pentru gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora, pompierii au desfășurat 16 misiuni de recunoaștere în teren la operatori economici al căror obiect de activitate este turismul.

În continuare, salvatorii hunedoreni vor fi la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical persoanelor aflate în dificultate.

Nu uitați că puteți consulta platforma națională de pregătire în situații de urgență prin accesarea linkului https://fiipregatit.ro

De asemenea, informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență găsiți și pe noua aplicație de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

              Informare şi Relaţii Publice

Sari la conținut