Numeroase incendii de vegetație uscată, în ultimele ore

Numeroase incendii de vegetație uscată, în ultimele ore

În ultimele 36 de ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Hunedoara au intervenit pentru stingerea a 16 incendii de vegetație uscată.  Acestea s-au produs în localități din zonele Brad, Țara Hațegului, Călan, Deva și Valea Jiului.

Pentru localizarea și lichidarea incendiilor au fost alocate numeroase forțe și mijloace tehnice de la subunitățile I.S.U. Hunedoara.

𝐀𝐓𝐄𝐍Ț𝐈𝐄!

Es𝐭𝐞 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐳𝐢𝐬ă 𝐚𝐫𝐝𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐦𝐢𝐫𝐢ș𝐭𝐢𝐥𝐨𝐫, 𝐯𝐞𝐠𝐞𝐭𝐚ț𝐢𝐞𝐢 𝐮𝐬𝐜𝐚𝐭𝐞 ș𝐢 𝐚 𝐫𝐞𝐬𝐭𝐮𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐯𝐞𝐠𝐞𝐭𝐚𝐥𝐞, 𝐢𝐧𝐝𝐢𝐟𝐞𝐫𝐞𝐧𝐭 𝐝𝐞 𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐩𝐫𝐢𝐞𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐞𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢.

Nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderii miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.

Un regim sancţionator distinct este stabilit pentru arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală.

 

Sari la conținut