MISIUNE STINGERE INCENDIU HALĂ ȘI MAGAZIN ÎN SÂNTUHALM – DEVA

MISIUNE STINGERE INCENDIU HALĂ ȘI MAGAZIN ÎN SÂNTUHALM – DEVA

În această dimineață, puțin înainte de ora 05, în Sântuhalm, sat aparținător al municipiului Deva, a izbucnit un puternic incendiu la un magazin construit în prelungirea unei hale de producție a cărei activitate era întreruptă de mai mult timp.
Inițial au intervenit pompierii Detașamentului Deva dar, din cauza propagării cu repeziciune a flăcărilor, a fost nevoie de echipaje de sprijin și autospeciale de la Detașamentele din Hunedoara, Orăștie și de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Simeria.
Intervenția s-a efectuat cu 5 autospeciale de stingere, de mare și medie capacitate și cu o autoscară pentru a acționa de la înălțime.
De la magazin focul s-a extins la acoperișul întregii hale, de peste 600 mp.
Pentru că era pericol iminent ca incendiul să cuprindă și o casă de locuit, aflată chiar lângă hală, pompierii au acționat în paralel și pentru a ține sub control flăcările care amenințau această construcție.
Intervenția echipajelor de pompieri a fost dificilă atât din cauza suprafeței foarte mari cuprinsă de flăcări, cât și din cauza presiunii mici a apei din hidranții aflați în zona de acțiune.
Autospecialele au fost realimentate cu apă, de mai multe ori, de la alți hidranți, aflați la un kilometru distanță.
Nu s-au înregistrat victime, iar cauza probabilă a izbucnirii incendiului urmează să fie stabilită.
UPDATE: Informații finale incendiu Sântuhalm:
– Cauza probabilă – scurtcircuit la instalația electrică a magazinului.
– Suprafața totală care a ars (magazin + hală) = aprox. 1500 mp.
– Nr. total de autospeciale cu care s-a intervenit pe parcursul celor aproape 3 ore =7 Autospeciale de stingere, o autospecială de la SVSU Simeria, o autoscară și o ambulanță SMURD.
– Forțe partcipante=29 ofițeri și subofițeri ISU + 3 pompieri voluntari de la SVSU Simeria.
Sari la conținut