MISIUNE ÎN FRANȚA A POMPIERILOR HUNEDORENI

MISIUNE ÎN FRANȚA A POMPIERILOR HUNEDORENI

Pompieri hunedoreni participă alături de alți colegi din țară, începând de astăzi, la misiunea de pre-poziționare care are loc în Franța, în vederea consolidării rezilienței autorităților franceze în gestionarea incendiilor de pădure.
Din cadrul I.S.U. Hunedoara se vor afla în misiune 8 ofițeri și subofițeri care vor face parte dintr-un modul național specializat în stins incendii de pădure.
Programul este organizat de Direcția Generală Protecție Civilă Europeană și Operațiuni de Ajutor Umanitar – DG ECHO.
Pentru perioada 30 iulie – 02 septembrie 2023, Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, a operaționalizat contingentul format din 40 de pompieri, care, în timpul viitoarelor misiuni, se vor folosi de 3 autospeciale de stingere a incendiilor de pădure (3000 litri fiecare), o cisternă cu capacitatea de 30.000 litri, o autospecială de mare capacitate (10.000 litri), un microbuz transport personal și un autocar.
Salvatorii hunedoreni sunt conduși de cpt. Petru Cibian, care îndeplinește în cadrul modulului specializat funcția de „on-site commander”. Echipa I.S.U. Hunedoara este completată de plt. adj Lazăr Dan Gabriel , plt. adj. Mateș – Pop Alin – Ciprian, plt. adj. Moisesc Nicolae Ioan, plt. adj. Ciocoiu Costel Alin, plt. adj. Mihonesc Daniel Razvan, sg. maj. Bedea Flavius-Alin și plt. adj. Antal Alin Daniel.
La plecarea contingentului spre Franța a participat șeful DSU, dr. Raed Arafat, alături de prim-adjunctul inspectorului general al IGSU, colonel Constantin Florea.
Pompierii români au început deplasarea în această dimineață, pe ruta Arad-Nădlac-Budapesta-Genova-Marsilia.
Mult succes, dragi colegi, în îndeplinirea misiunii ce v-a fost încredințată!
Sari la conținut