Licuricii și pompierii

Pentru că mult dorita educație își are începuturile în frageda pruncie a oricui și fiindcă punem preț pe viitor în forma lui umană, colegii din Detașamentul de Pompieri Hunedoara au “debarcat” ieri în curtea Grădiniței cu program prelungit “Licurici” din municipiul Hunedoara.

Întotdeauna am simțit că nimeni nu ne privește cu mai multă admirație și uimire ca un copil… Așa ne-au întâmpinat și de această dată: cu ochii mari, zâmbete sfioase și bucurie imensă, iar nouă nu ne-a rămas decât să deschidem autospecialele. De acolo totul a devenit simplu: s-a refulat apă, s-a simulat stingerea unui incendiu, s-au scos la lucru accesorii care au încăput pe mâinile tremurânde de emoții ale copiilor, iar regina balului a fost eterna sirenă cu care oricine visează să își croiască drum în cea mai mare viteză spre o intervenție.

Spre uimirea noastră, un micuț, recent trecut de etapa biberon, a întrebat sfios: “Ce-i aia delcalcelale?” Așa că, echipajul de descarcerare a intrat in acțiune spre deliciul tuturor prichindeilor.

Vedetă a întâlnirii a fost și autospeciala SMURD, pentru că… “ale gilofal”!

Tare mult ne-am bucurat văzând câte știu copiii despre noi și am rămas impresionați când la plecare, după ce s-au împărțit flyere și îndelungi îmbrățișări, toți copilașii au promis că se vor face pompieri, când vor ajunge mari!

Informare şi Relaţii Publice

Sari la conținut