INTERVENȚIILE POMPIERILOR HUNEDORENI ÎN PERIOADA 28-30 IULIE 2023

INTERVENȚIILE POMPIERILOR HUNEDORENI ÎN PERIOADA 28-30 IULIE 2023

    În acest weekend, salvatorii hunedoreni au desfășurat 173 misiuni și intervenții, majoritatea constând în gestionarea optimă a situațiilor de urgență și în acordarea primului ajutor medical calificat.
    Astfel, echipajele SMURD au răspuns prompt în 133 de cazuri, cele mai multe solicitări fiind gestionate de către:
– Detașamentul Hunedoara – 23 intervenții
– Detașamentul Deva – 21 intervenții
– Detașamentul Petroșani – 14 intervenții
     În această perioadă, pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru stingerea a 6 incendii produse în locuințe (3 intervenții), spațiu comercial (1 intervenție), autoturism și vegetație uscată (câte o intervenție).
Duminică, 30 iulie, în urma manifestării fenomenelor meteorologice, caracterizate prin ploi torențiale și intensificări ale vântului, 32 de pompieri din cadrul Detașamentul Deva au participat la 7 intervenții, pe parcursul după-amiezii și al serii, pentru înlăturarea efectelor negative înregistrate în municipiul Deva.
Pompierii hunedoreni au acționat cu 10 autospeciale.
      Din cauza ploilor însemnate cantitativ au fost inundate 2 subsoluri de case, iar 6 curți au fost acoperite de apă. În urma intervențiilor pompierilor, apa a fost evacuată și situația a revenit la normal.
    Circulația auto și pietonală, pe 4 străzi din oraș, a fost îngreunată din cauza apei care a refulat din canalizarea suprasolicitată.
De asemenea, circulația a fost restricționată pe DN 7 (șoseaua de centură) pe o porțiune de 1,2 km, traficul fiind redirecționat pe străzile interioare ale orașului.
      Pe lângă aceste intervenții, pompierii au mai desfășurat 13 acțiuni în sprijinul Serviciului de Ambulanță Județean Hunedoara, au asigurat măsurile PSI care s-au impus în urma producerii a 5 accidente rutiere, dar și 9 misiuni și în sprijinul comunității.
În continuare, pompierii militari hunedoreni vor fi la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
Nu uitați!
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
Sari la conținut