INTERVENȚIILE POMPIERILOR CONTINUĂ ÎN ZONELE AFECTATE DE INUNDAȚII

INTERVENȚIILE POMPIERILOR CONTINUĂ ÎN ZONELE AFECTATE DE INUNDAȚII

În continuare, pompierii Detașamentului Petroșani împreună cu SVSU Petrila acționează pentru remedierea situațiilor de urgență semnalate în Petroșani și Petrila, ca urmare a  manifestării fenomenelor meteorologice prognozate.

Pentru optimizarea timpului de răspuns, în cadrul Detașamentului Petroșani a fost ridicată capacitatea operațională, fiind totodată, mobilizate în sprijin, forțe și mijloace de la Detașamentele din Hunedoara și Deva.

Prin intermediul numărului unic de urgență 112, în ultima oră (21.00 – 22.00) pompierii au fost solicitați să intervină în următoarele cazuri:

– Localiatea Petrila, str. Burdesti, mai multe curți au fost inundate.

– Localitatea Petrila, strada Jiet a fost inundată. De asemenea, apa a ajuns într-o curte și într-un garaj ale unei gospodării.

– Localitatea Petrila, str. Biraoni, pivniță inundată.

– Localitatea Petrila, str. Progresului, curte inundată.

– Localitatea Petrila, zona Lonea, locuință inundată.

– Localitatea Petroșani, str. Maleea, curte inundată.

– Localitatea Petroșani, o salcie a căzut pe conducta de gaze.

–  Localitatea Petroșani, str. Aviatorilor, apartament inundat.

Vă reamintim faptul că zona de munte a județului Hunedoara se află sub avertizare meteorologică – COD PORTOCALIU – averse torențiale, până în această noapte, la orele 03.00.

De asemenea, a fost emisă și o Avertizare Hidrologică care vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare ȋn intervalul 24.09.2023 ora 22:00 – 25.09.2023 ora 09:00, fiind vizat Bazinul hidrografic Jiu.

              Informare şi Relaţii Publice

Sari la conținut