INTERVENȚII LA RIȘCULIȚA PENTRU ELIMINAREA EFECTELOR INUNDAȚIILOR

INTERVENȚII LA RIȘCULIȚA PENTRU ELIMINAREA EFECTELOR INUNDAȚIILOR

    Pompierii Secției Brad din cadrul I.S.U. Hunedoara și-au îndeplinit misiunea executată în timpul situației de urgență determinată de ploile torențiale care au afectat, seara trecută, 3 sate din comuna Baia de Criș: Rișca, Baldovin și Rișculița.
     După aproape 20 de ore de intervenții, în cele 3 sate, pompierii au eliminat toate consecințele inundațiilor, iar echipajele s-au întors la bază și sunt pregătite pentru a face față, în continuare, diferitelor situații de urgență, când va fi cazul.
      Pentru ca locuitorii care au avut gospodăriile acoperite de apă să poată fi ajutați de către autorități, astăzi după amiază, ministrul Mediului, Mircea Fechet și prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, au evaluat situația din Baia de Criș, împreună cu inspectorul șef al I.S.U. Hunedoara, lt. col. Alin Nasta și cu autoritățile locale.
      În județul Hunedoara, la această oră, în urma ruperii unui pod de acces, doar satul Ulm, comuna Cerbăl, din Ținutul Pădurenilor, este izolat din punct de vedere al accesului auto.
     De asemenea, în localitățile Hășdău și Vălari, pompierii Detașamentului Hunedoara intervin cu motopompe pentru evacuarea apei și aluviunilor din 10 gospodării inundate.
     La ora 16.30, încă nu erau alimentate cu energie electrică localitățile Vălari, Arănieș, Lelese, Sohodol și Runcu Mare, din aceeași zonă.
     În continuare, I.S.U. Hunedoara monitorizează situația din zonele afectate, până la înlăturarea tuturor efectelor negative cauzate de fenomenele meteo periculoase, înregistrate sâmbătă și duminică.
Sari la conținut