INTERVENȚII CAUZATE DE VÂNTUL PUTERNIC ÎN NOAPTEA DE 5 SPRE 6 IANUARIE

INTERVENȚII CAUZATE DE VÂNTUL PUTERNIC ÎN NOAPTEA DE 5 SPRE 6 IANUARIE

Pe fondul Codului Galben emis de Administrația Națională de Meteorologie pentru perioada 05.01.2022 ora 14.00 – 06.01.2022 ora 12.00, la nivelul județului Hunedoara, pompierii militari din cadrul Detașamentului Petroșani și Gărzii de Intervenție Lupeni au fost solicitați să intervină pe parcursul acestei nopți în următoarele situații:

– În Vulcan, o parte din acoperișul din tablă al unei case fost luat de vânt.

– În Bănița, pe DN 66, un copac a căzut pe carosabil.

-În Uricani, un copac a  căzut peste o casă.

-În Vulcan un copac a căzut pe carosabil, blocând un drum secundar (Str. Valea Lupșasca).

-În Lupeni, un copac a căzut peste firele de curent electric, pe str. 9 Mai, provocând o pană de curent. Concomitent cu acțiunea pompierilor a fost solicitată și intervenția unei echipe ENEL.

Din fericire, în urma acestor evenimente, nicio persoană nu a fost rănită.

RECOMANDĂRI:

❗Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților.

❗Evitați să porniți la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

❗Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).

❗Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

❗Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

𝗡𝘂 𝘂𝗶𝘁𝗮𝘁̦𝗶! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență, https://fiipregatit.ro

 

Informare şi Relaţii Publice

Sari la conținut