Intervenție pentru stingere incendiu cabană de vacanță și anexă – comuna Șoimuș

Intervenție pentru stingere incendiu cabană de vacanță și anexă – comuna Șoimuș

           Pompierii Detașamentului Deva au intervenit, în această după-amiază, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la o construcție de lemn, folosită drept bucătărie de vară și la o anexă, din satul Sulighete, comuna Șoimuș.

Sosite la locul incendiului, echipajele de pompieri de pe cele două autospeciale de stingere cu apă și spumă, împreună cu un echipaj SMURD, care au fost alocate pentru această misiune, au constatat că focul se manifesta la întreaga cabana și la o anexă, ambele construite din lemn, pe o suprafață de aproximativ 50 metri pătrați, dar fără posibilitatea de propagare,

Cei aflați în interiorul construcției au reușit să se autoevacueze imediat după izbucnirea incendiului.  O femeie a fost asistată medical la fața locului de către echipajul SMURD, nefiind alte persoane rănite. Pompierii au reușit să salveze câteva bunuri, dar și documentele și banii dintr-o geantă care aparținea proprietarului.

Cel mai probabil incendiul a fost declanșat din cauza jarului și a scânteilor provenite de la un mijloc de încălzire nesupravegheat, dar și neprotejat față de elemente combustibile aflate în imediata apropiere.

Sari la conținut