Intervenție contracronometru a pompierilor orăștieni, în noaptea de Înviere

Puțin după miezul nopții, la Detașamentul de pompieri Orăștie a sunat alarma. La doar 4 minute de la apel, două autospeciale de stingere cu apă și spumă se aflau deja amplasate în fața unei gospodării din localitatea Pricaz, realizând dispozitivul de stingere. Echipajul SAJ sosit la locul incendiului a acordat asistență medicală pentru două persoane care au suferit atacuri de panică.

La sosirea echipajelor de pompieri, ardea generalizat materialul combustibil al acoperișului unei șuri, fânul depozitat în pod, precum și lemnul stivuit în interiorul acesteia.

Un ofițer și 8 subofițeri au intrat imediat in acțiune, intervenția promptă făcând să se evite o nenorocire, mai precis propagarea incendiului la casă sau la gospodăriile învecinate.

Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit electric la instalația de iluminat.

Din fericire nu au existat victime, iar animalele din gospodărie au fost salvate la timp.

Este admirabil faptul că la auzul sirenelor care vuiau din depărtare, pe fundalul atmosferei pline de liniște de la slujba de Înviere, colegul nostru, plt.maj. Moisesc Nicolae a alergat într-un suflet din biserică direct la locul incendiului, unde a intervenit alături de pompierii din tura de serviciu.

De asemenea, un alt coleg dedicat, polițist în cadrul Serviciului Acțiuni Speciale al IPJ Hunedoara – Călin Filipescu, cel care a anunțat incendiul la 112, a croit drum autospecialelor până la locul intervenției, furnizându-le salvatorilor noștri primele informații si susținându-i pe timpul intervenției.

Le mulțumim pe această cale amândurora, iar celor care și-au petrecut noaptea de Înviere in lupta cu flăcările, cu siguranță le vor rămâne în minte lacrimile de bucurie ale celor care au scăpat nevătămați din ceea ce putea fi o tragedie…

Informare şi Relaţii Publice

 

Sari la conținut