ÎNTÂLNIRE DE LUCRU PE TEMA ACTIVITĂȚII SVSU ÎN LOCALITĂȚILE HUNEDORENE

ÎNTÂLNIRE DE LUCRU PE TEMA ACTIVITĂȚII SVSU ÎN LOCALITĂȚILE HUNEDORENE

     Rolul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență ale fiecărei primării, servicii comunitare pe care Inspectoratul pentru Situații de Urgență Hunedoara le sprijină și le coordonează, dar și venitul minim de incluziune au fost cele două teme discutate, astăzi, la întâlnirea de lucru cu primarii hunedoreni, organizată de Instituția Prefectului – Județul Hunedoara.
      La discuțiile inițiate de prefectul Călin Petru Marian au participat inspectorul șef al I.S.U. Hunedoara, lt. col. Alin Nasta și directorul Agenției de Plăți și Inspecție Socială Hunedoara, Laura Sabău.
     Pe timpul dezbaterilor, reprezentantul guvernului în județul Hunedoara a precizat că județul nostru se clasează pe un loc fruntaș în ceea ce privește timpul de reacție în cazul situațiilor de urgență, iar rolul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență care intervin împreună cu pompierii militari sau independent este vital, astfel că, și în următoarea perioadă, toate acțiunile și intervențiile trebuie să fie foarte bine organizate, la nivelul fiecărei localități.
     De asemenea, s-a scos în evidență faptul că rolul primarilor este esențial în gestionarea acestor tipuri de situații, de urgență sau probleme sociale, colaborarea dintre instituțiile statului fiind foarte importantă pentru reușita acțiunilor puse în slujba comunității.
Sari la conținut