Incendiu la banda transportoare a unei fabrici de ciment din județul Hunedoara

Incendiu la banda transportoare a unei fabrici de ciment din județul Hunedoara

În urma anunțului primit prin intermediul numărului de urgență 112, pompierii Detașamentului Deva și ai Secției Brad s-au mobilizat de urgență, cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD, la locul evenimentului.

La sosirea forțelor, incendiul se manifesta violent, fiind afectați aproximativ 1.000 de metri din banda transportoare, cu posibilitatea extinderii la tronsonul podului cu structură de lemn, suspendat pe piloni de beton, care trece peste mai multe case.

Intervenția promptă a pompierilor a făcut ca incendiul să fie limitat la timp.

Alături de pompieri a intervenit și echipajul SPSU al operatorului economic cu o autospecială de stingere, un buldozer și o autoscară de pe platforma proprie.

Avand în vedere amploarea evenimentului, la nivelul ISU Hunedoara s-a activat grupa operativă, misiunea fiind condusă în teren de către  prim-adjunctul inspectorului șef – mr. Nasta Alin.

După aproape patru ore, toate focarele au fost lichidate.

Pentru asigurarea măsurilor de preîntâmpinare a unui nou incendiu, la fața locului, au rămas în supraveghere, pe timpul nopții, o autospecială a Detașamentului Deva și o autospeciala a SPSU.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar cauza declanșării incendiului este în curs de stabilire.

 Acordați atenție pregătirii în situații de urgență. Informați-vă asupra măsurilor și regulilor de comportare specifice tipurilor de risc, prin accesarea platformei naționale de pregătire: https://fiipregatit.ro

Informare şi Relaţii Publice

Sg. maj. Roxana Caterina MATEUȚ

Sari la conținut