Incendiu într-un apartament din Deva

Incendiu într-un apartament din Deva

Pomperii din cadrul detașamentului Deva au intervenit în această noapte, pentru stingerea unui incendiu dintr-un apartament situat la etajul 1 al unui bloc.

Pentru misiune au fost mobilizate două autospeciale de stingere, autoscara mecanică, un echipaj SMURD și unul al Serviciului de Ambulanță Județean.

Ajunși la locul evenimentului, pompierii au constatat faptul că ardea mobilierul și aparatura electrocasnică dintr-o cameră.

Incendiul a fost lichidat prompt de către forțele de intervenție. În apartament nu se afla nicio persoană.

Fumul dens, degajat, a inundat întreaga casă a scarii, până la etajul 4, două persoane intoxicate fiind asistate medical la fața locului și transportate apoi la Spitalul Județean de Urgență din Deva.

Ceilalți locatarii au fost sfătuiți să rămână în apartamente, în timp ce pompierii au acționat pentru ventilarea spațiului.

Ulterior, paramedicii SMURD au efectuat verificări, asigurându-se că nu există alte persoane care să necesite îngrijiri medicale.

Cauza probabilă a declanșarii incendiului a fost o lumânare lăsată aprinsă, nesupravegheată.

În cazul în care utilizați lumânări în locuințe, pompierii hunedoreni vă reamintesc regulile esențiale pe care trebuie să le respectați, pentru a evita producerea unor tragedii:

– Asiguraţi-vă că lumânarea sau candela stă vertical şi că este fixată într-un suport special destinat, astfel încât să nu cadă sau, în cazul lumânărilor, să lase să cadă picături de ceară fierbinte.

– Nu lăsaţi lumânările sau candelele aprinse dacă trebuie să părăsiţi încăperea. Cel mai bine este să le stingeţi pentru a evita producerea unui incendiu în lipsa dumneavoastră.

– Amplasaţi întotdeauna lumânările sau candelele pe o suprafaţă netedă rezistentă la căldură.

-Vasele metalice în care sunt fixate lumânările sau candelele pot topi suprafeţele din material plastic pe care sunt aşezate.

-Nu amplasaţi lumânările sau candelele aprinse foarte aproape de tot ceea ce se poate aprinde uşor (mobilier, perdele, ziare).

-Aveţi grijă să nu amplasaţi lumânările sau candelele aprinse în locuri unde pot ajunge copiii şi animalele, pentru a nu le răsturna şi provoca incendii.

-Stingeţi întotdeauna lumânările sau candelele, înainte de a le muta.

-Utilizarea unui dispozitiv de stins lumânări este o variantă mai sigură decât suflatul asupra lor, această modalitate din urmă putând duce uneori la împrăştierea de ceară topită şi scântei.

Informare şi Relaţii Publice

Sari la conținut