Incendiu într-o gospodărie din localitatea Barbura

Incendiu într-o gospodărie din localitatea Barbura

În această noapte, printr-un apel la numărul unic de urgență 112, a fost semnalat un incendiu izbucnit într-o gospodărie din localitatea Barbura.

De urgență, spre locul indicat s-au mobilizat pompierii Punctului de Lucru Băița și cei ai Detașamentului Deva cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD.

Sosiți la fața locului, pompierii au constatat faptul că incendiul se manifesta la o anexă în care erau depozitate circa 2 tone de fân.

Incendiul a fost lichidat în limitele găsite și astfel, casa de locuit a fost salvată.

Din fericire nu au existat victime, fiind înregistrate doar pagube materiale.

Intervenția echipajelor operative a durat 3 ore, iar cauza probabilă de producere a incendiului a fost un scurtcircuit electric.

Pentru a preveni astfel de situații care vă pot pune în pericol viața sau bunurile materiale, pompierii hunedoreni vă recomandă respectarea următoarelor măsuri de siguranță:

-Nu lăsaţi nesupravegheate aparate electrice sub tensiune, cum sunt: radiator, boiler, aerotermă, reşou, fier de călcat, lampă, televizor şi altele asemenea;

-Verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate.

-Dacă sesizaţi miros de plastic topit, deconectaţi aparatul de la sursa de curent. De cele mai multe ori, acest miros este produs de topirea corpului prizei sau a ștecărului. Treptat, arsura se va extinde pe conductorul de alimentare, acesta schimbându-şi culoarea până când se înnegreşte. Următorul punct va fi aparatul electric sau sistemul electric din perete. Incendiul este iminent.

-Nu suprasolicitați instalația electrică.  Alocaţi fiecărui aparat câte o priză.

-Atunci când plecaţi de acasă pentru câteva ore, deconectaţi consumatorii puternici de la sursa de curent electric. În cazul în care folosiţi prelungitoare cu posibilitatea de stopare a alimentarii cu energie electrică, nu ezitaţi să deconectaţi consumatorii electrici de fiecare dată când petreceţi mai mult timp în afara casei.

NU IMPROVIZAŢI!

-Nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;

-Nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;

Informare şi Relaţii Publice

Sari la conținut