INCENDIU CASĂ DE LOCUIT – SIMERIA

INCENDIU CASĂ DE LOCUIT – SIMERIA

Astăzi, la orele amiezii, pompierii Detașamentului Deva au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case de locuit din localitatea Simeria. La locul evenimentului au fost mobilizate de urgență două echipaje cu autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat la întregul acoperiș. Pentru că materialul  folosit la construcția casei, lemn și panouri din material lemnos, ușor inflamabile, focul a afectat și o parte importantă din componentele construcției. Pompierii militari au localizat și lichidat incendiul în limitele găsite.  Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost coșul de evacuare neizolat corespunzător.

ATENȚIE!

Pentru a preveni producerea unor tragedii, le reamintim cetățenilor că, în ceea ce privește exploatarea coșurilor de evacuare a fumului, este obligatorie verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a acestora, fiind interzisă folosirea lor dacă sunt necurățate.

Coşurile se tencuiesc, atât pe interior, cât și la exterior, folosind apoi vopsea de culoare deschisă, pentru a se observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere. Totodată, acestea pot permite infiltrarea în interiorul locuinței a fumului și gazelor toxice, punând în pericol viața cetățenilor.

Sari la conținut