INCENDIU AFUMĂTOARE SILVAȘU DE JOS

INCENDIU AFUMĂTOARE SILVAȘU DE JOS

Astăzi, la orele amiezii, pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la afumătoarea unei gospodării din Silvașu de Jos, cu posibilitate de extindere la o altă anexă și la casa de locuit.

La locul evenimentului au fost mobilizate două echipaje cu autospeciale de stingere, de la Detașamentul Hunedoara și Punctul de Lucru Totești, o ambulanță SMURD de la Garda de Intervenție Baru, iar de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Hațeg au participat la intervenție 2 pompieri voluntari.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta la acoperișul construcției folosită ca afumătoare, dar și la un șopron cu lemne aflat în apropiere.
În urma intervenției pompierilor, incendiul a fost localizat și s-a eliminat riscul ca flăcările să ajungă la casa de locuit.

Au ars acoperișurile de la afumătoare și de la șopron, precum și o parte din lemnele depozitate. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului urmează să fie stabilită.

ATENȚIE!
Pentru a preveni producerea unor tragedii, le reamintim cetățenilor că, în ceea ce privește construcția și folosirea unei afumători trebuie respectate următoarele reguli de prevenire a izbucnirii incendiilor:
– construcția trebuie realizată din zidărie și să se afle la o distanță de siguranță față de casa de locuit și de alte anexe gospodărești
– afumătorile nu se amplasează în podurile caselor sau ale anexelor
– atenție la pericolul ca grăsimea scursă direct pe sursa de producere a fumului să determine iazbucnirea unui incendiu.

Sari la conținut