DEGAJARE DE FUM – APARTAMENT BLOC LOCALITATEA VULCAN

DEGAJARE DE FUM – APARTAMENT BLOC LOCALITATEA VULCAN

Vineri seara, printr-un apel la numărul unic de urgență 112, a fost anunțat un incendiu care, din primele informații, s-ar fi manifestat în baia unui apartament situat la etajul 3 al unui bloc din municipiul Vulcan.

Ajunși la fața locului, pompierii Detașamentului Petroșani au constatat faptul că baia respectivului apartament era inundată cu fum, însă incendiul nu se manifesta în acea zonă astfel că, a fost nevoie de o recunoaștere urgentă, desfășurată descendent, pe  toate palierele scării, pentru identificarea sursei de fum.

După pătrunderea în mai multe locuințe, echipajele operative au depistat locul de proveniență a fumului, mai precis, incendiul care izbucnise în baia unui apartament de la parter.

Fumul dens s-a propagat din zona focarului pe coloana de aeraj și s-a impus  evacuarea pe  timpul intervenției,  a 10 persoane, de către salvatori, iar altele 10 s-au autoevacuat.   Incendiul a fost lichidat cu promptitudine, fără a exista victime.

O minoră, în vârstă de nouă ani, cu probleme locomotorii, a fost transportată la ambulanța SMURD pentru evaluare medicală, nefiind necesar transportul acesteia la spital.

La această misiune au fost mobilizate două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoscară mecanică și o ambulanță SMURD.   Cauza probabilă de producere a incendiului a fost o lumânare aprinsă lăsată nesupravegheată în proximitatea materialelor plastice inflamabile.

 

 

Sari la conținut