CONCLUZII EXERCIȚIUL DE ALARMARE PUBLICĂ

CONCLUZII EXERCIȚIUL DE ALARMARE PUBLICĂ

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Astazi s-a reluat exercițiul național „𝗠𝗶𝗲𝗿𝗰𝘂𝗿𝗲𝗮 𝗔𝗹𝗮𝗿𝗺𝗲𝗹𝗼𝗿”.

Astfel, s-au testat și verificat echipamentele din componența sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă.  Declanșarea sirenelor a avut loc la ora 10.20

Pe timpul simulărilor au fost verificate atât fluxurile de transmitere a mesajelor de înștiințare către autorități, cât și modul de funcționare a mijloacelor de alarmare a populației (sirene) existente la nivelul comunităților.

Locuitorii din 64 de localități ale județului Hunedoara au auzit semnalele pentru „alarmă la dezastre”, compus din 𝟓 𝐬𝐮𝐧𝐞𝐭𝐞 𝐚 𝐜𝐚̂𝐭𝐞 𝟏𝟔 𝐬𝐞𝐜𝐮𝐧𝐝𝐞 𝐟𝐢𝐞𝐜𝐚𝐫𝐞, 𝐜𝐮 𝐩𝐚𝐮𝐳𝐚̆ 𝐝𝐞 𝟏𝟎 𝐬𝐞𝐜𝐮𝐧𝐝𝐞 𝐢̂𝐧𝐭𝐫𝐞 𝐞𝐥𝐞.

Concluzii:

În județul Hunedoara exercițiul s-a încheiat cu succes.

Autoritățile responsabile cu managementul tipului de risc, au reacționat corect și la timp, toate cele 175 de sirene au funcționat normal, iar la Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență,112, nu s-a înregistrat nicio solicitare de intervenție referitoare la eventualele reacții specific unei stări de panică.

Vă mai informăm:

Înştiinţarea, avertizarea, prealarmarea şi alarmarea se realizează în scopul dispunerii măsurilor de protecție a populaţiei și bunurilor materiale, precum şi pentru limitarea efectelor dezastrelor. Cele mai des întâlnite situații în care este alarmată populația, prin intermediul sirenelor electrice și electronice,au loc pe timpul inundațiilor, când este semnalată iminența producerii unor viituri care să pună în pericol viața persoanelor.

În cazul unor situații reale, mai multe informații vor fi transmise prin intermediul mesajelor RO-ALERT, al aplicației DSU și alte surse ale structurilor pentru situații de urgență, precum și posturi radio și TV.

 

Sari la conținut