COD PORTOCALIU DE VISCOL ÎN ZONA DE MUNTE

COD PORTOCALIU DE VISCOL ÎN ZONA DE MUNTE

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică de vreme severă, valabilă în perioada următoare:
Fenomenele vizate sunt:
🌬️🌨️🟧 Viscol – în intervalul 28 noiembrie, ora 12:00 – 28 noiembrie, ora 23:00 în zona de munte a județului Hunedoara, la altitudini de peste 1700 m, vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 90…110 km/h, va ninge și va fi viscol, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.
❗❗RECOMANDĂRI ❗❗
❗Evitați să porniți la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.
❗Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).
❗Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților.
❗Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.
❗Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată, gratuit, de pe App Store și Google Play.
Sari la conținut