COD PORTOCALIU DE VISCOL ÎN SUDUL JUDEȚULUI

COD PORTOCALIU DE VISCOL ÎN SUDUL JUDEȚULUI

ACTUALIZARE INFORMAȚII METEO

Pentru zona de munte din sudul județului Hunedoara, Agenția Națională de Meteorologie a prelungit valabilitatea CODULUI PORTOCALIU până astăzi, la ora 20.00.

Meteorlogii mai transmit că, pentru zona de munte a județului, va intra în vigoare o Atenționare meteo COD GALBEN, pentru intervalul 26 nov. ora 20.00 – 27 nov. ora 10.00. Se vor semnala intensificări ale vântului, iar zăpada va fi viscolită.

Pentru sudul județului Hunedoara, zona de munte, meteorologii au transmis o avertizare meteo 𝗖𝗢𝗗 𝗣𝗢𝗥𝗧𝗢𝗖𝗔𝗟𝗜𝗨, valabilă din această noapte.

Duminică, 26 noiembrie, în intervalul orar 02:00 – 16.00, zona de sud a județului Hunedoara se va afla sub incidența avertizării meteorologice 𝗖𝗢𝗗 𝗣𝗢𝗥𝗧𝗢𝗖𝗔𝗟𝗜𝗨, ce vizează 𝘃𝗶𝘀𝗰𝗼𝗹, iar vizibiltatea va scădea sub 50 m.

În intervalul menționat vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 90…110 km/h și va ninge.

ISU Hunedoara a înștiințat comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, dar şi instituțiile cu atribuţii în gestionarea fenomenelor meteorologice prognozate.

De asemenea, pompierii militari hunedoreni sunt pregătiți să intervină, în cel mai scurt timp, în sprijinul comunității.

Pentru evitarea situaţiilor de urgenţă generate de manifestarea fenomenelor meteorologice prognozate, vă recomandăm:

-evitați să plecați la drum pe perioada supusă avertizării meteorologice;

-informați-vă asupra situaţiei drumurilor (drum închis, blocat, restricţionat), înainte de a pleca la drum;

-echipați-vă maşina pentru condiţiile de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.);

-asigurați-vă de funcţionalitatea sistemului de încălzire a autoturismului și că dispuneți de necesarul de carburant, înainte de a pleca la drum;

-aprovizionați-vă cu pături, lanterne, apă şi alimente.

 

Nu ezitați să apelați numărul unic de urgență 112 dacă identificați o situație care pune în pericol viață unui cetățean, sau chiar a dumneavoastră!

 

𝐼𝑛𝑓𝑜𝑟𝑚𝑎𝑡̦𝑖𝑖 𝑑𝑒𝑠𝑝𝑟𝑒 𝑚𝑜𝑑𝑢𝑙 𝑑𝑒 𝑐𝑜𝑚𝑝𝑜𝑟𝑡𝑎𝑟𝑒 𝑖̂𝑛 𝑐𝑎𝑧𝑢𝑙 𝑝𝑟𝑜𝑑𝑢𝑐𝑒𝑟𝑖𝑖 𝑢𝑛𝑜𝑟 𝑠𝑖𝑡𝑢𝑎𝑡̦𝑖𝑖 𝑑𝑒 𝑢𝑟𝑔𝑒𝑛𝑡̦𝑎̆ 𝑝𝑜𝑡 𝑓𝑖 𝑜𝑏𝑡̦𝑖𝑛𝑢𝑡𝑒 𝑝𝑟𝑖𝑛 𝑎𝑐𝑐𝑒𝑠𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑝𝑙𝑎𝑡𝑓𝑜𝑟𝑚𝑒𝑖 𝑛𝑎𝑡̦𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙𝑒 𝑑𝑒 𝑝𝑟𝑒𝑔𝑎̆𝑡𝑖𝑟𝑒 𝑖̂𝑛 𝑠𝑖𝑡𝑢𝑎𝑡̦𝑖𝑖 𝑑𝑒 𝑢𝑟𝑔𝑒𝑛𝑡̦𝑎̆ ℎ𝑡𝑡𝑝𝑠://𝑓𝑖𝑖𝑝𝑟𝑒𝑔𝑎𝑡𝑖𝑡.𝑟𝑜 𝑠̦𝑖 𝑎𝑝𝑙𝑖𝑐𝑎𝑡̦𝑖𝑎 𝑑𝑒 𝑚𝑜𝑏𝑖𝑙 𝐷𝑆𝑈 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑝𝑜𝑎𝑡𝑒 𝑓𝑖 𝑑𝑒𝑠𝑐𝑎̆𝑟𝑐𝑎𝑡𝑎̆ 𝑔𝑟𝑎𝑡𝑢𝑖𝑡 𝑑𝑒 𝑝𝑒 𝐴𝑝𝑝 𝑆𝑡𝑜𝑟𝑒 𝑠̦𝑖 𝐺𝑜𝑜𝑔𝑙𝑒 𝑃𝑙𝑎𝑦.

 

Sari la conținut