COD PORTOCALIU DE FENOMENE METEO IMEDIATE NOW CASTING

COD PORTOCALIU DE FENOMENE METEO IMEDIATE NOW CASTING

       Averizare COD PORTOCALIU, NOW CASTING, fenomene meteo imediate, intervale orare:

 • 15:10 – 16:10, averse de ploaie care pot cumula 35 – 40 l/mp. Este vizată zona central vestică a județului Hunedoara
 • 16:10 – 17:10, averse de ploaie care pot cumula 35 – 40 l/mp. Este vizat centrul județului. Deplasarea frontului atmosferic: de la E la V.
 • Pentru prevenirea unor situații de urgență, ISU Hunedoara recomandă populaţiei să ia măsuri de curățare a șanțurilor și rigolelor de scurgere în scopul facilitării evacuării normale a apelor pluviale.

  În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu încerce traversarea lor și să nu se apropie de malurile acestora.

 •        În situația manifestării vântului puternic, aceștia trebuie să întrerupă orice activitate desfășurată în aer liber și să se adăpostească în imobile sau spaţii închise, care să le asigure protecţia.

  Parcarea autoturismelor se va face în zone ferite, la distanţă de copaci, stâlpi de electricitate sau alte obiecte care i-ar putea răni prin cădere.

 •       Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

   

Sari la conținut