COD PORTOCALIU DE FENOMENE METEO IMEDIATE 12.50 – 14.00

COD PORTOCALIU DE FENOMENE METEO IMEDIATE 12.50 – 14.00

Agenția Națională de Meteorologie și Hidrologie a transmis o avertizare COD PORTOCALIU, fenomene meteo imediate, interval orar 12:50 – 14:00, pentru localitățile  Lunca Cernii de Jos, Cerbal și Bunila, din județul Hunedoara.

Se vor semnala averse de ploaie care pot cumula 35 – 40 l/mp. Este vizat și centrul județului Hunedoara.   

    Pentru prevenirea unor situații de urgență, ISU Hunedoara recomandă populaţiei să ia măsuri de curățare a șanțurilor și rigolelor de scurgere în scopul facilitării evacuării normale a apelor pluviale.

În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu încerce traversarea lor și să nu se apropie de malurile acestora.

În situația manifestării vântului puternic, aceștia trebuie să întrerupă orice activitate desfășurată în aer liber și să se adăpostească în imobile sau spaţii închise, care să le asigure protecţia.

Parcarea autoturismelor se va face în zone ferite, la distanţă de copaci, stâlpi de electricitate sau alte obiecte care i-ar putea răni prin cădere.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

 

Sari la conținut