CASĂ DISTRUSĂ DE FLĂCĂRI ÎN LOCALITATEA BULZEȘTII DE SUS

CASĂ DISTRUSĂ DE FLĂCĂRI ÎN LOCALITATEA BULZEȘTII DE SUS

În această noapte pompierii brădeni au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, un autocamion de intervenție echipat cu 4 bazine de 1000 litri de apă, motopompa transportabilă și un echipaj SMURD, pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o locuință din localitatea Bulzeștii de Sus.

La sosirea echipajelor operative, incendiul se manifesta violent, pe o suprafață de aproximativ 100 mp.

Intervenția a durat aproape 4 ore și întrucât în zonă nu există hidranți, pompierii au realizat un dispozitiv de stingere cu alimentare din sursă naturală, folosindu-se de motopompă.

În timpul misiunii, pompierii au extras două butelii din interiorul casei, care prezentau un real pericol de explozie și au limitat extinderea flăcărilor la anexe și la utilajul agricol aflat în curte.

Din fericire, cele două persoane în vârstă care se aflau în imobil au fost evacuate înainte de sosirea pompierilor, de către vecinul care a observat incendiul și nu au necesitat îngrijiri medicale.

Cauza probabilă a declanșării incendiului au fost scânteile de la coșul de fum care au intrat în contact cu materiale combustibile.

INFORMARE PREVENTIVĂ:

*Coşurile de fum vor fi obligatoriu verificate, reparate şi curăţate periodic (în mod obligatoriu la începutul sezonului rece), de către persoane specializate şi autorizate în acest sens.

 *În podurile clădirilor, coşurile se tencuiesc pe interior şi pe exterior şi se dau cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea intra scântei ce pot fi surse de aprindere, dacă în zona lor sunt materiale combustibile.

 *Coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului cu 25 centimetri; în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile.

 *La trecerea prin acoperiş se lasă o distanţă de cel putin 10 centimetri între faţa exterioară a zidăriei coşului şi elementele combustibile ale acoperişului.

 *Nu este permis ca în coşuri să fie încastrate elementele combustibile ale acoperişului, planşeului etc.

 *Gurile de evacuare ale coşurilor de fum din clădirile cu învelitori combustibile se prevăd cu dispozitive de protecţie contra scânteilor (grătare din sârmă).

 *Se interzice folosirea improvizaţiilor la burlanele metalice de evacuare a fumului cu coturi multiple, montate pe lângă pereţii combustibili sau în apropierea materialelor combustibile.

                În cazul producerii unui incendiu, este obligatoriu să anunțați evenimentul în cel mai scurt timp posibil, la numărul unic pentru situații de urgență 112.

 

Informare şi Relaţii Publice

Sg. maj. Roxana Caterina MATEUȚ

Sari la conținut