Caravana SMURD “Fii pregătit” a ajuns la Hunedoara

Caravana SMURD “Fii pregătit” a ajuns la Hunedoara

Caravana SMURD “Fii pregătit” și Centrul Mobil pentru răspuns în situații de urgență au fost prezente astăzi, 13 mai 2023, în municipiul Hunedoara.

Astfel, sute de cetățeni au avut ocazia să participe la lecțiile susținute de către colegii noștri, familiarizându-se cu măsurile cu ajutorul cărora vor putea preveni anumite riscuri.

Cei care au urcat în caravană au aflat, de asemenea, și cum trebuie să se comporte în caz de inundaţii, incendii și cutremur.

De la specialiștii din cadrul Centrului de Formare şi Pregătire în Descarcerare şi Asistenţă Medicală de Urgenţă, cei mari, dar și cei mici au învăţat tehnici de acordare a primului ajutor în diverse momente de criză și și-au exersat cunoștințele dobândite pe manechinele de resuscitare.

Întrucât Centrul Mobil este prevăzut cu echipamente inteligente ce simulează situații de urgență diverse, îndeosebi 𝐢𝐧𝐜𝐞𝐧𝐝𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐢𝐧𝐭̦𝐞, dar și un pachet pentru condiții meteorologice extreme sau simularea realistă a unui cutremur, cei care ne-au fost alături, au înțeles mult mai ușor amploarea la care pot ajunge posibilele pericole, efectele producerii acestora și cel mai important, care sunt măsurile de prevenire și regulile de intervenție pe care trebuie să le pună în practică în astfel de situații limită.

Instituția Prefectului, prin prefectul județului, Călin Petru Marian, prezent la acest eveniment, a salutat inițiativa IGSU de a fi mereu în mijlocul cetățenilor cu astfel de informări preventive interactive care își îndeplinesc de fiecare dată scopul.

Iar pentru că fiecare om bine instruit înseamnă un salvator în plus, le mulțumim tuturor participanților pentru atenția acordată!

Informare şi Relaţii Publice

Sari la conținut