Bilanțul intervențiilor pentru înlăturarea efectelor negative produse de manifestarea fenomenelor meteo extreme

Bilanțul intervențiilor pentru înlăturarea efectelor negative produse de manifestarea fenomenelor meteo extreme

Pentru înlăturarea efectele fenomenelor meteorologice manifestate astăzi, 12 iulie 2023, 80 de pompieri din cardul ISU Hunedoara au intervenit cu 9 autospeciale și 10 motoferăstraie în mai multe localități hunedorene.

Până la orele 19.00 au fost semnalate următoarele situații situații de urgență:

– 10 structuri de acoperiș au fost dislocate de vijelii

– 14 autovehicule au fost avariate

– 25 de arbori au fost doborâți din cauza vântului puternic

– DN 66 zona Hațeg și DN 68 zona Sarmisegetusa au fost blocate parțial pentru 30 de minute

– DJ 705 zona Grădiștea de Munte a fost blocat parțial pentru 40 de minute

– calea ferată Simeria –  Hunedoara a fost blocată în zona Cristur de copacii căzuți. Circulația feroviară nu a fost afectată. Pentru degajarea arborilor de pe șine a intervenit personalul CFR.

În urma vijeliilor și a ploilor torențiale au fost afectate 18 localități, după cum urmează: Hunedoara, Bretea Strei, Hațeg, Cristur, Plopi, Călan, Orăștioara de Sus, Popești, Costești, Bretea Română,  Sântuhalm,  Simeria, Grădiștea de Munte, Govijdie,  Sarmizegetusa, Răcăștia, Zlaști, Orăștie, fiind deopotrivă afectați circa 5.300 de consumatori de energie electrică.

 Nu uitați că puteți consulta platforma națională de pregătire în situații de urgență prin accesarea linkului https://fiipregatit.ro

De asemenea, informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență găsiți și pe noua aplicație de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Informare şi Relaţii Publice

 

Sari la conținut