AVERTIZARE METEO – COD PORTOCALIU – VÂNT ȘI NINSORI

AVERTIZARE METEO – COD PORTOCALIU – VÂNT ȘI NINSORI

UPDATE METEO:

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit avertizarea meteo COD PORTOCALIU valabilă în perioada următoare pentru zona de munte din sudul județului Hunedoara, astfel:

Interval de valabilitate: 18 noiembrie ora 16 – 19 noiembrie, ora 10

Fenomene vizate: intensificări susținute ale vântului, precipitații mixte și abundente. Va ninge și va fi viscol, iar vizibilitatea poate scădea sub 50 metri.

Informația precedentă:

AVERTIZARE METEO – COD PORTOCALIU

Valabilitate de la : 18-11-2023 ora 08:30 până la : 18-11-2023 ora 14:00

Zona vizată: județul Hunedoara, zona de munte de peste 1800 m

Se vor semnala : intensificări puternice ale vântului care vor depăși la rafală 90-100 km/h, va fi viscol, iar vizibiliitatea va scădea.

RECOMANDĂRI!

Evitați să porniți la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).

Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților.

Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro

Sari la conținut