AVERTIZARE METEO COD PORTOCALIU – PLOI ABUNDENTE, VIJELII, GRINDINĂ

AVERTIZARE METEO COD PORTOCALIU – PLOI ABUNDENTE, VIJELII, GRINDINĂ

AVERTIZARE METEO – COD PORTOCALIU
– Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, averse torențiale
– Interval de valabilitate: 30 iulie, ora 12:00 – 31 iulie, ora 10:00
În intervalul menționat, local în zonele montane, în vestul Transilvaniei și în nord-vestul Moldovei, vor fi perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului (rafale de peste 80 km/h), vijelii și grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50…60 l/mp.
Intră pe Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență „FII pregătit” și consultă ghidurile aflate la rubrica Fenomene Meteo Extreme.
Află cum să reacționezi la apariția, în timpul și după un eveniment de tipul furtună, ploi abundente, accesând link-ul de mai jos:
RECOMANDĂRI:
– Curățați șanțurile și rigolele de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apei provenite din precipitații.
– În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, nu încercați să le traversați prin apă și nu vă apropiați de malurile acestora.
– Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.
– Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.
– Închideți toate ferestrele locuinţei şi altor categorii de construcţii.
– Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.
Sari la conținut