AVERTIZARE COD PORTOCALIU FENOMENE METEO IMEDIATE – VÂNT PUTERNIC

AVERTIZARE COD PORTOCALIU FENOMENE METEO IMEDIATE – VÂNT PUTERNIC

Începând cu ora 21.00, până la ora 23.00, zona de munte a județului Hunedoara, la altitudine de peste 1800 m, se află sub avertizarea meteorologică COD PORTOCALIU pentru fenomene meteo imediate, caracterizate prin vânt puternic.
Administrația Națională de Meteorologie precizează că se vor semnala intensificări ale vântului care pot depăși, la rafală, 120 km/h.
Pentru zonele vizate a fost emis RO – ALERT.
În acest context, Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Hunedoara recomandă persoanelor aflate în zonele afectate de aceste fenomene meteo să evite deplasările pe durata manifestării vântului puternic și să se adăpostească în imobile sau spații închise, care le asigură protecția.
În situația în care sunteți surprinși în zone deschise, trebuie să vă îndepărtați rapid de zona în care se manifestă fenomenele avertizate și să identificați un spațiu care garantează protecția.
Nu în ultimul rând, se recomandă cetățenilor să anunțe imediat autoritățile, prin numărul 112, dacă au informații despre persoane care se află în pericol sau alte situații care pot afecta negativ comunitățile.
Sari la conținut