ATENȚIE! COD PORTOCALIU – AVERSE TORENȚIALE

ATENȚIE! COD PORTOCALIU – AVERSE TORENȚIALE

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare COD PORTOCALIU, valabilă în intervalul: 24 septembrie, ora 15.00 – 25 septembrie, ora 03.00.

Fenomene vizate sunt: averse torențiale, cantități însemnate

Avertizarea este emisă pentru zona de munte a județului Hunedoara, unde se vor înregistra averse torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40…50 l/mp și izolat de peste 70 l/mp.

MĂSURI PREVENTIVE:

  • Curățați șanțurile și rigolele de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apei provenite din precipitații.
  • În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, nu încercați să le traversați prin apă și nu vă apropiați de malurile acestora.
  • Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.
  • Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.
  • Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Informare şi Relaţii Publice

Sari la conținut