Ascultați sfaturile pompierilor hunedoreni pentru a petrece zilele de vacanță în siguranță!

Ascultați sfaturile pompierilor hunedoreni pentru a petrece zilele de vacanță în siguranță!

În zilele ce vor urma, salvatorii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Iancu de Hunedoara” vor monitoriza permanent dinamica intervențiilor la nivel județean, iar la nevoie vor fi dispuse măsuri imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns, în sprijinul cetățenilor.

În plan operațional, peste 160 de pompieri vor fi zilnic la datorie și vor asigura intervenția promptă în caz de urgență, cu mijloacele tehnice din dotare.

Răspunsul la urgențele medicale se va efectua prin intermediul a 13 echipaje SMURD, care vor asigura primul ajutor medical și transportul persoanelor aflate în dificultate, la unitățile spitalicești.

În domeniul preventiv, pentru depistarea și înlăturarea potențialelor cauze care pot genera incendii, încă de la sfârșitul lunii noiembrie, inspectorii de prevenire au derulat controale, la unitățile de alimentație publică, construcții și spații comerciale, lăcașuri de cult, amenajări temporare destinate organizării unor evenimente legate de datini și obiceiuri specifice sezonului rece, în vederea verificării respectării prevederilor legale.

Pentru că ne dorim ca toți să petreceți aceste zile libere în siguranță, vă reamintim cele mai importante măsuri de prevenire a incendiilor:

Manifestați prudență la utilizarea sobelor sau a altor mijloace folosite pentru încălzirea locuinței. Stingeți întotdeauna focul în sobă înainte de culcare și nu folosiți sobe, reșouri, calorifere electrice, aeroterme sau alte aparate cu defecțiuni sau improvizații. Nu aprindeți focul utilizând lichide inflamabile.

Totodată, este foarte important să NU folosiți instalații ornamentale cu improvizații, să NU lăsați în funcțiune instalațiile electrice atunci când plecați de acasă, să NU aprindeți și să NU amplasați artificii sau lumânări în apropierea bradului.

Dacă în aceste zile libere plecați în vreo drumeție, țineți cont că este obligatorie echiparea corespunzătoare a autovehiculelor pentru condiții de iarnă.

În situația în care părăsiți locuința pentru o perioadă mai îndelungată, decuplați aparatele electrice, iar dacă vă cazaţi în structuri de primire turistice, familiarizaţi-vă cu traseele căilor de evacuare din incinta acestora. Si NU uitați, fumatul în spații închise este interzis!

De asemenea, recomandăm părinţilor supravegherea permanentă a copiilor, pentru a fi eliminată posibilitatea ca aceştia să se joace cu focul sau în apropierea mijloacelor de încălzire.

Dacă vă confruntați cu o situație de urgență, apelați în cel mai scurt timp, numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Mai multe informații utile despre prevenirea situațiilor de urgență care vă pune în pericol viața, dar și bunurile, găsiți pe platforma https://fiipregatit.ro/

Noi, pompierii hunedoreni, vă dorim ca sărbătoarea Nașterii Domnului să vă găsească sănătoși și vă aducă multă bucurie!

Informare şi Relaţii Publice

Sari la conținut