ARDERE NECONTROLATĂ PE RAZA LOCALITĂȚII COZIA

ARDERE NECONTROLATĂ PE RAZA LOCALITĂȚII COZIA

Pompierii din cadrul Detașamentului Deva au acționat în această după amiază, mai bine de 3 ore, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată care a avut loc pe raza localității Cozia.

Misiunea colegilor noștri a fost destul de dificilă întrucât au existat mai multe focare și vântul a fost puternic, favorizând extinderea flăcărilor.

A ars vegetație uscată, mărăciniș și litieră.

ARDERILE DE VEGETAȚIE USCATĂ SUNT INTERZISE LA NIVELUL JUDEȚULUI HUNEDOARA!

 Trebuie să reţineţi că au fost situaţii când în urma unor astfel de incendii, din cauza propagării focului sub acţiunea vântului, s-au înregistrat victime omeneşti.

De asemenea, nu este lipsit de importanţă efortul depus de personalul structurilor de intervenţie profesioniste pentru stingerea acestor arderi, efort care ar putea fi dirijat către intervenţia în alte situaţii în care cetăţenii se află în pericol.

Totodată, la nivelul județului Hunedoara se vor constitui echipe mixte formate din reprezentanți ai: Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Iancu de Hunedoara” al județului Hunedoara, Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara, Garda Naţională de Mediu – Serviciul Comisariatul Judeţean Hunedoara și Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – Centrul Județean Hunedoara, care vor desfășura acțiuni de patrulă la nivelul Unităților Administrativ Teritoriale din județul Hunedoara pentru identificarea și sancționarea persoanelor care au folosit în mod intenționat focul deschis.

Informare şi Relaţii Publice

Sari la conținut