ACTIVITĂȚI DE INFORMARE PREVENTIVĂ ȘI EXPOZIȚII DE THENICĂ DE INTERVENȚIE

ACTIVITĂȚI DE INFORMARE PREVENTIVĂ ȘI EXPOZIȚII DE THENICĂ DE INTERVENȚIE

 

Zi plină pentru pompierii militari din cadrul I.S.U. Hunedoara care au organizat acțiuni de informare preventivă și de prezentare a tehnicii de intervenție.

Împreună cu voluntari de la „Crucea Roșie” și cu salvamontiști ai Serviciului Public Județean „Salvamont”, astăzi, la Deva, Brad și în stațiunea montană Râușor, au avut loc întâlniri cu hunedorenii pentru a le fi prezentate tehnicile de acordare a primului ajutor, modul în care e recomandat să se comporte în eventualitatea producerii unor incendii, cutremure, inundații sau alunecări de teren, dar și tehnica pe care pompierii militari o folosesc în misiuni de salvare, pentru stingerea incendiilor, sau în alte intervenții care se impun în eventualitatea producerii unor diferite situații de urgență.

Evenimentele de astăzi fac parte din seria de activități ale pompierilor hunedoreni, derulate cu prilejul ”Săptămânii Protecției Civile”, în perioada 26 februarie – 3 martie.

Astfel, în această dimineață, în parcarea Centrului Comercial „Shopping City Deva”, pompierii Detașamentului Deva au efectuat exerciții demonstrative, au organizat ateliere de prezentare și au amplasat puncte de informare preventivă.

Copiii și adulții au făcut cunoștință cu salvatorii, au primit răspunsuri la întrebări și au urmărit exercițiile demonstrative pe parcursul cărora a fost folosită o parte din tehnica de intervenție pe care pompierii o folosesc în misiunile de salvare a vieții și bunurilor celor aflați în dificultate.

De asemenea, cei prezenți s-au informat despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență care le-ar putea pune în pericol viața, sau despre măsurile de prevenire a incendiilor.

Acțiunea de la Deva a continuat în incinta „Shopping City Deva, unde pompierii din cadrul Inspecției de Prevenire au oferit celor prezenți diferite materiale tipărite privind măsurile care trebuie luate pentru a preveni diferite situații de urgență.

Tot astăzi, la Liceul Teoretic „Avram Iancu” din Brad, pompierii Secției Brad au organizat o activitate de informare preventivă și de prezentare a tehnicilor de acordare a primului ajutor.

Ziua activităților de informare preventivă a fost completată de acțiunea pompierilor militari și a salvamontiștilor hunedoreni care, în stațiunea Râușor, au prezentat turiștilor modul în care trebuie să acționeze în diferite situații de urgență, dar și cele mai rapide și eficiente tehnici prin care se poate acorda primul ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Sari la conținut