ACȚIUNE DE INFORMARE PREVENTIVĂ – PERICOL DE ÎNEC – RÂUL STREI

ACȚIUNE DE INFORMARE PREVENTIVĂ – PERICOL DE ÎNEC – RÂUL STREI

ACȚIUNE INFORMATIV PREVENTIVĂ – PERICOLE RÂUL STREI
În această după-amiază, echipaje ale Detașamentelor de pompieri Deva și Hunedoara, împreună cu reprezentanți ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Hunedoara, au participat la o acțiune de informare preventivă a populației care se află la picnic pe malurile râului Strei, privind riscul major la care se expun cei aflați în apropierea apei, prin scăldarea în locuri publice neamenajate.
Hunedorenii aflați pe malurile Streiului, în zonele Simeria Veche și Călan, au fost informați despre măsurile de siguranță care trebuie înainte sau în timpul creșterii bruște a nivelului apei în urma deversării controlate care are loc în amonte, în sistemul hidroenergetic al râului.
Acțiunea de astăzi face parte dintr-un „Plan de măsuri” adoptat prin Hotărârea nr. 37 din 22.08.2023 de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență – Hunedoara, ca urmare a evenimentelor care au avut loc în ultima perioadă, în zonele frecventate de adulți și copii, pe malurile râului Strei.
În acele situații, mai multe persoane au fost surprinse de creșterea debitului apei și a fost necesară intervenția echipajelor profesioniste de salvare.
Sari la conținut