87 intervenții și misiuni ale salvatorilor hunedoreni în ultimele 48 de ore

87 intervenții și misiuni ale salvatorilor hunedoreni în ultimele 48 de ore

În ultimele două zile, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara” al Județului Hunedoara au desfășurat 87 misiuni și intervenții.

O pondere semnificativă a misiunilor este reprezentată de acordarea ajutorului medical de urgență, respectiv 73 astfel de solicitări.

Tot în această perioadă, pompierii militari au intervenit pentru stingerea a două incendii. Unul dintre acestea a izbucnit la coșul de fum al unei locuințe din municipiul Petroșani. Colegii noștri au intervenit cu promptitudine și astfel, incendiul a fost lichidat în limitele găsite, fără a fi înregistrate victime sau pagube materiale semnificative. În cel de-al doilea caz, pompierii au fost solicitați în localitatea Vulcan, unde au ars deșeuri menajere. De asemenea, echipajele operative au acordat sprijin Serviciului de Ambulanță Județean în 10 situații, au desfășurat 1 activitate de informare preventivă și recunoaștere în teren și au acționat totodată, pe raza localității Merișor (DN 66), unde un sens de circulație a fost blocat din cauza căderii de pietre pe carosabil.

În continuare, salvatorii hunedoreni vor fi la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical persoanelor aflate în dificultate.

Nu uitați că puteți consulta platforma națională de pregătire în situații de urgență prin accesarea linkului https://fiipregatit.ro

De asemenea, informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență găsiți și pe noua aplicație de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

              Informare şi Relaţii Publice

Sari la conținut