300 intervenții și misiuni ale salvatorilor hunedoreni în minivacanța prilejuită de sărbătoarea „Adormirea Maicii Domnului”

300 intervenții și misiuni ale salvatorilor hunedoreni în minivacanța prilejuită de sărbătoarea „Adormirea Maicii Domnului”

În intervalul 11-15 august a.c., echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara” al Județului Hunedoara au desfășurat 300 misiuni și intervenții.

O pondere semnificativă a misiunilor este reprezentată de acordarea ajutorului medical de urgență, respectiv 260 astfel de solicitări.

Tot în această perioadă, pompierii militari au gestionat prompt 5 situații de urgență generate de producerea accidentelor rutiere, în urma cărora patru persoane au fost descarcerate și extrase în siguranță din autoturisme. De asemenea, echipajele operative au acordat sprijin Serviciului de Ambulanță Județean în 15 cazuri, au asigurat măsurile de siguranță pe timpul desfășurării a 2 evenimente cu public numeros, au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință din localitatea Cinciș Cerna, au salvat un animal aflat în mediu ostil vieții și au desfășurat și alte 8 misiuni în sprijinul comunității.

Pe parcursul acestor zile libere, pompierii au continuat activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea și stingerea incendiilor de vegetație uscată și siguranța la scăldat, fiind desfășurate 8 astfel de informări.

În continuare, salvatorii hunedoreni vor fi la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical persoanelor aflate în dificultate.

Nu uitați că puteți consulta platforma națională de pregătire în situații de urgență prin accesarea linkului https://fiipregatit.ro

De asemenea, informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență găsiți și pe noua aplicație de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Informare şi Relaţii Publice

Sari la conținut