222 INTERVENȚII ȘI MISIUNI ALE SALVATORILOR HUNEDORENI  ÎN PERIOADA 1 – 5 IUNIE 2023

222 INTERVENȚII ȘI MISIUNI ALE SALVATORILOR HUNEDORENI ÎN PERIOADA 1 – 5 IUNIE 2023

În minivacanța prilejuită de Ziua Copilului și de sărbătoarea Rusaliilor, salvatorii hunedoreni au desfășurat 222 misiuni și intervenții, fiind tot timpul la dispoziția cetățenilor, atât pentru gestionarea optimă a situațiilor de urgență, cât și pentru acordarea primului ajutor medical calificat.

Astfel, echipajele SMURD au răspuns prompt în 186 de cazuri, cele mai multe solicitări fiind operate de către:

– Detașamentul Hunedoara – 41 intervenții

– Detașamentul Deva – 40 intervenții

– Detașamentul Petroșani – 23 intervenții

Tot în această perioadă, pompierii militari au acționat pentru localizarea și stingerea a 5 incendii, care au avut loc în apartamente sau gospodării din localitățile Petroșani, Vadu Dobrii, Clopotiva, Orăștie și Hunedoara. În urma acestor evenimente nu s-au înregistrat victime, ci doar pagube materiale. Totodată, colegii noștri au participat la 4 intervenții pentru îndepărtarea efectelor negative produse pe fondul fenomenelor meteorologice și au asigurat măsurile de apărare împotriva incendiilor ca urmare a producerii a 5 accidente rutiere.

De asemenea, pompierii au desfășurat și alte 22 de misiuni, după cum urmează:

  • 2 salvări de animale din medii ostile vieții;
  • 2 deblocări de uși acces în locuințe;
  • 2 acțiuni de asigurare a măsurilor de securitate în timpul desfășurării unor evenimente cu public numeros;
  • 2 activități de informare preventivă și recunoaștere în teren;
  • 12 acțiuni de sprijin al Serviciul de Ambulanță Județean;
  • 2 intervenții în sprijinul comunității;

Una dintre cele mai dificile misiuni din aceste zile a avut loc în data de 2 iunie, când printr-un apel la numărul unic pentru situații de urgență 112, a fost semnalat un incendiu izbucnit într-o gospodărie din satul Vadul Dobrii, comuna Bunila.

Spre locul indicat s-au deplasat de urgență, pompierii Detașamentului Hunedoara cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD.

La sosirea echipajelor de intervenție la fața locului, incendiul se manifesta generalizat la o casă, pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați, cu posibilitatea de extindere la o altă locuință aflată în apropiere.

Proprietara casei, o doamnă în vârstă de 72 de ani, cu probleme locomotorii, a fost evacuată de către săteni înainte de sosirea echipajelor operative.

Interventia pompierilor a fost una dificilă, întrucât gospodăria era izolată, într-o zonă cu teren accidentat și accesul autospecialelor a fost posibil doar până la o distanță de 150 metri față de casă.

Incendiul, care cel mai probabil s-a produs din cauza coșului de fum neizolat corespunzător față materiale combustibile, a fost stins iar proprietara casei a fost asistată medical de către echipajul de prim ajutor, fără a se impune transportul acesteia la spital.

În continuare, salvatorii hunedoreni vor fi la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical persoanelor aflate în dificultate.

Nu uitați că puteți consulta platforma națională de pregătire în situații de urgență prin accesarea linkului https://fiipregatit.ro

De asemenea, informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență găsiți și pe noua aplicație de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Informare şi Relaţii Publice

Sari la conținut