198 INTERVENȚII ȘI MISIUNI ALE POMPIERILOR HUNEDORENI ÎN ZILELE DE WEEKEND

198 INTERVENȚII ȘI MISIUNI ALE POMPIERILOR HUNEDORENI ÎN ZILELE DE WEEKEND

198 INTERVENȚII ȘI MISIUNI ALE SALVATORILOR HUNEDORENI
ÎN ACEST WEEKEND
⏰ În ultimele 72 de ore, salvatorii hunedoreni au desfășurat 198 misiuni și intervenții, fiind tot timpul la dispoziția cetățenilor, atât pentru gestionarea optimă a situațiilor de urgență, cât și pentru acordarea primului ajutor medical calificat.
🚑 Astfel, echipajele SMURD au răspuns prompt în 159 de cazuri, cele mai multe solicitări fiind operate de către:
🔴– Detașamentul Hunedoara – 28 intervenții
🔴– Detașamentele Deva și Orăștie – cu câte 20 intervenții
🔴– Detașamentul Petroșani – 18 intervenții
🚒🔥🔥Tot în această perioadă, pompierii militari au acționat pentru localizarea și stingerea a 2 incendii, care au avut loc în municipiul Orăștie și în localitatea Cinciș – Cerna.
Din fericire, în urma acestor evenimente nu s-au înregistrat victime, ci doar pagube materiale.
👩‍🚒👩‍🚒 Totodată, colegii noștri au participat la 4 intervenții pentru îndepărtarea efectelor negative produse pe fondul fenomenelor meteorologice și au asigurat măsurile de apărare împotriva incendiilor ca urmare a producerii a 5 accidente rutiere.
🚨 De asemenea, echipajele operative au desfășurat și alte 28 de misiuni, după cum urmează:
✅– 19 acțiuni de sprijin al Serviciul de Ambulanță Județean;
✅– 1 deblocare de ușă acces în locuință;
✅– 2 acțiuni de asigurare a măsurilor de securitate în timpul desfășurării unor evenimente cu public numeros;
✅– 3 activități de recunoaștere în teren;
✅– 3 intervenții în sprijinul comunității;
🔥🚒🚑 Una dintre cele mai dificile misiuni din aceste zile a avut loc în data de 1 iulie, când printr-un apel la numărul unic pentru situații de urgență 112, a fost semnalat un incendiu izbucnit într-o gospodărie din satul Cinciș Cerna.
Spre locul indicat s-au deplasat de urgență, pompierii Detașamentelor Hunedoara și Deva, precum și cei ai Punctului de Lucru Bretea Română, cu trei autospeciale de stingere și un echipaj SMURD.
La sosirea echipajelor de intervenție la fața locului, incendiul se manifesta generalizat la trei anexe și la o parte a acoperișului casei, cu posibilitatea de extindere la o altă locuință aflată în apropiere.
Intervenția colegilor noștri a fost una dificilă, deoarece într-una dintre anexele gospodărești se aflau tuburi cu oxigen și cu acetilenă.
Persoanele aflate în interiorul casei, 4 adulți și 2 copii, s-au autoevacuat, iar incendiul, care cel mai probabil s-a produs din cauza unui scurtcircuit la un aparat electric aflat sub tensiune, a fost stins în limitele găsite.
👩‍🚒👩‍🚒 În continuare, salvatorii hunedoreni vor fi la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical persoanelor aflate în dificultate.
ℹ️ Nu uitați că puteți consulta platforma națională de pregătire în situații de urgență prin accesarea linkului https://fiipregatit.ro
ℹ️ De asemenea, informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență găsiți și pe noua aplicație de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
Sari la conținut