181 INTERVENȚII ȘI MISIUNI ALE SALVATORILOR HUNEDORENI ÎN ULTIMELE 72 ORE

181 INTERVENȚII ȘI MISIUNI ALE SALVATORILOR HUNEDORENI ÎN ULTIMELE 72 ORE

Weekend-ul care a trecut a fost unul solicitant pentru salvatorii hunedoreni. Aceștia au desfășurat 181 misiuni și intervenții, fiind în fiecare clipă la dispoziția cetățenilor, atât pentru acordarea primului ajutor medical specializat, cât și pentru gestionarea optimă a situațiilor de urgență.

Echipajele SMURD au răspuns prompt în 145 de cazuri, în timp ce pompierii au intervenit pentru alte 36 situații de situații de urgență.

Astfel, în această perioadă, pompierii militari au fost solicitați pentru localizarea și stingerea a 6 incendii. Trei dintre acestea au izbucnit în locuințe sau la anexele acestora, în localitățile Lunca Cernii de Jos, Luncoiu de Sus și Hunedoara, două au reprezentat arderi necontrolate a vegetație uscate pe raza localităților Chișcădaga și Deva și un incendiu s-a manifestat la un autoturism care se deplasa pe autostrada A1 (Simeria- Sebeș). Din fericire, în urma acestor evenimente, nu s-au înregistrat victime, ci doar pagube materiale.

Totodată, echipajele operative au acționat în 3 situații pentru deblocarea ușilor de acces în locuințe, au executat 5 misiuni de sprijin pentru Serviciul de Ambulanță Județean, 1 misiune de recunoaștere în teren, 8 intervenții pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor în urma producerii accidentelor rutiere, 9 intervenții de înlăturare a efectelor negative generate de fenomenele meteorologice periculoase, 2 intervenții de salvare a animalelor din medii ostile vieții și 2 misiuni în sprijinul comunității.

Dintre misiunile desfășurate în aceste zile amintim:

* În noaptea de vineri spre sâmbătă, pompierii Detașamentului Hunedoara au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD, pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din localitatea Lunca Cernii de Jos.

La sosirea colegilor noștri la fața locului, incendiul se manifesta la acoperișul bucătăriei de vară și al terasei, pe o suprafață de aproximativ 60 de metri pătrați, fiind lichidat în limitele găsite și fără a se înregistra victime.

Cauza probabilă de producere a acestui incendiu a fost un scurtcircuit electric.

* Sâmbătă, 15 iulie, colegii noștri din cadrul Secției Brad au fost solicitați pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea Luncoiu de Sus.

Pentru misiune au fost mobilizate de urgență, trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

La sosirea echipajelor operative la locul evenimentului, incendiul se manifesta violent în interiorul garajului și la acoperișul unei părți a gospodăriei (bucătărie de vară, garaj, afumătoare), pe o suprafață de aproximativ 120 de metri pătrați, cu posibilitatea de propagare a flăcărilor la întreaga locuință.

În timpul intervenției, pompierii au extras din zona incendiată două butelii pentru aragaz și o butelie de voiaj, înlăturând astfel pericolul de explozie.

Incendiul a fost lichidat, din fericire nu au existat victime, însă pagubele materiale înregistrate au fost semnificative.

În continuare, salvatorii hunedoreni vor fi la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical persoanelor aflate în dificultate.

Nu uitați că puteți consulta platforma națională de pregătire în situații de urgență prin accesarea linkului https://fiipregatit.ro

De asemenea, informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență găsiți și pe noua aplicație de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Informare şi Relaţii Publice

Sari la conținut