154 intervenții și misiuni ale salvatorilor hunedoreni în acest weekend

154 intervenții și misiuni ale salvatorilor hunedoreni în acest weekend

În ultimele trei zile, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara” al Județului Hunedoara au desfășurat 154 misiuni și intervenții.

O pondere semnificativă a misiunilor este reprezentată de acordarea ajutorului medical de urgență, respectiv 125 astfel de solicitări.

Tot în această perioadă, pompierii militari au intervenit pentru stingerea a 3 incendii. Acestea au avut loc în localitatea Vulcan, unde un garaj și un autoturism au fost cuprinse de flăcări, în localitatea Silvașu de Sus, unde incendiul s-a manifestat la o rulotă destinată serviciilor de alimentație publică și în municipiul Hunedoara unde a fost semnalată o ardere necontrolată la deșeuri menajere.

De asemenea, salvatorii hunedoreni au gestionat prompt 7 situații de urgență generate de producerea accidentelor rutiere, în urma cărora trei persoane au fost descarcerate și extrase în siguranță din autoturisme. Pe lângă aceste intervenții, pompierii au acordat sprijin Serviciului de Ambulanță Județean în 10 cazuri, au desfășurat 2 activități de informare preventivă, au asigurat măsurile de siguranță pe timpul desfășurării unui eveniment cu public numeros, au executat un exercițiu cu forțe și mijloace la Spitalul Municipal Orăștie și au acționat și în alte 5 situații, în sprijinul comunității.

În continuare, salvatorii hunedoreni vor fi la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical persoanelor aflate în dificultate.

Nu uitați că puteți consulta platforma națională de pregătire în situații de urgență prin accesarea linkului https://fiipregatit.ro

De asemenea, informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență găsiți și pe noua aplicație de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Informare şi Relaţii Publice

Sari la conținut