146 intervenții și misiuni ale salvatorilor hunedoreni în acest weekend

146 intervenții și misiuni ale salvatorilor hunedoreni în acest weekend

În ultimele trei zile, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara” al Județului Hunedoara au desfășurat 146 misiuni și intervenții.

O pondere semnificativă a misiunilor este reprezentată de acordarea ajutorului medical de urgență, respectiv 111 astfel de solicitări.

Tot în această perioadă, pompierii militari au intervenit pentru stingerea a 3 incendii. Dintre acestea, unul s-a manifestat la o anexă gospodărească din localitatea Livadia, în care erau depozitate furaje. În urma incendiului au ars aproximativ 600 de baloți de fân. Un alt incendiu a izbucnit într-un apartament din municipiul Hunedoara, cel mai probabil din cauza nesupravegherii unui aparat de gătit. Echipajele de intervenție au acționat prompt, incendiul a fost lichidat în faza incipientă și din fericire nu s-au înregistrat victime. Al treilea incendiu a avut loc în incinta unei stații de producere a energiei electrice (localitatea Baru), unde au ars circa 40 de kilograme de mase plastice, fără a fi afectată activitatea operatorului.

De asemenea, pompierii hunedoreni au gestionat prompt 6 situații de urgență generate de producerea accidentelor rutiere care au avut loc în localitățile Deva, Silvașu de Sus, Birtin, Săliștioara, Holdea și pe autostrada A1, au intervenit în urma a 3 solicitări pentru salvarea animalelor aflate în medii ostile vieții, au acordat sprijin Serviciului de Ambulanță Județean în 11 cazuri, au acționat în 7 situații pentru înlăturarea efectelor negative produse ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice periculoase și au desfășurat totodată, alte 5 misiuni în sprijinul comunității.

În continuare, salvatorii hunedoreni vor fi la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical persoanelor aflate în dificultate.

Nu uitați că puteți consulta platforma națională de pregătire în situații de urgență prin accesarea linkului https://fiipregatit.ro

De asemenea, informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență găsiți și pe noua aplicație de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

              Informare şi Relaţii Publice

Sari la conținut