145 de misiuni și intervenții în zilele de 8, 9 și 10 martie 2024

145 de misiuni și intervenții în zilele de 8, 9 și 10 martie 2024

În acest weekend, pompierii militari din cadrul I.S.U. Hunedoara au desfășurat 145 de misiuni și intervenții, majoritatea constând în  gestionarea optimă a situațiilor de urgență și în acordarea primului ajutor medical calificat.

Echipajele SMURD au răspuns la 113 solicitări, cele mai multe  fiind gestionate de către Detașamentul Orăștie – 20 intervenții, Detașamentul Deva – 18 intervenții și Detașamentul Hunedoara – 12 intervenții.

În această perioadă, pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru stingerea a 11 incendii de vegetație uscată, suprafața totală de teren afectată în urma acestora fiind de aproximativ 12 hectare, dar și pentru stingerea altor 5 incendii care au avut drept cauză probabilă focul deschis sau scurtcircuit electric.

In data de 8 martie 2024, echipaje de salvatori ai Detașamentului Hunedoara au intervenit la un accident rutier produs în Hășdat, pe Drumul Județean 687, care face legătura dintre municipiul Hunedoara și orașul Călan, în urma căruia 3 persoane au fost grav rănite.

Sâmbătă, 9 martie 2024, pompierii Detașamentului Deva au intervenit în satul Mintia, comuna Vețel, pentru salvarea a două persoane care s-au intoxicat în timpul efectuării unor lucrări de dezinfectare a unui bazin tehnic din cadrul unei societăți comerciale din localitate.  În urma intoxicării, un bărbat în vârstă de 22 de ani a fost transportat la spital, iar pentru cel de-al doilea, în vârstă de 48 de ani, din păcate nu a mai putu fi salvat,  medicul SAJ Hunedoara constatând decesul.

În aceste 3 zile, pompierii au participat la 9 acțiuni în sprijinul  Serviciului de Ambulanță Județean. Alte 5 misiuni au constat în diferite intervenții realizate în sprijinul comunității.

În continuare, pompierii militari hunedoreni vor fi la datorie,  24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical calificat persoanelor aflate în dificultate.

 Nu uitați!

    Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.  

Sari la conținut