132 MISIUNI ȘI INTERVENȚII ALE POMPIERILOR HUNEDORENI ÎN ZILELE DE 27, 28 ȘI 29 OCTOMBRIE 2023

132 MISIUNI ȘI INTERVENȚII ALE POMPIERILOR HUNEDORENI ÎN ZILELE DE 27, 28 ȘI 29 OCTOMBRIE 2023

În acest weekend, salvatorii hunedoreni au desfășurat 132 de misiuni și intervenții, majoritatea constând în  gestionarea optimă a situațiilor de urgență și în acordarea primului ajutor medical calificat.

Echipajele SMURD au răspuns prompt în 111 cazuri, cele mai multe solicitări fiind gestionate de către Detașamentul Hunedoara – 22 intervenții, Detașamentul Deva – 20 intervenții și Detașamentul Petroșani – 9 intervenții.

În această perioadă, pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru stingerea a 3 incendii. Unul dintre ele s-a produs în Deva, la un autobuz electric. A ars izolația instalației electrice și s-au deteriorat elemente din caroserie. În autobuz nu se aflau călători. Cauza probabilă a fost un scurtcircuit electric produs la instalația electrică.

Cel de-al doilea incendiu s-a produs la baia unui apartament aflat la parterul unui bloc din municipiul Vulcan. Fumul dens s-a propagat din zona focarului pe coloana de aeraj și s-a impus  evacuarea pe timpul intervenției,  a 10 persoane, de către salvatori, iar altele 10 s-au autoevacuat. Incendiul a fost lichidat cu promptitudine, fără a exista victime.

Un alt incendiu, a cărui cauză probabilă a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiu, s-a produs în localitatea Livadia, din comuna Baru. Au ars 400 de baloți de fân cu lucernă, dar și 2 căruțe încărcate cu coceni de porumb.

În aceste 3 zile, pompierii au participat la 5 acțiuni în sprijinul  Serviciului de Ambulanță Județean Hunedoara și au asigurat măsurile P.S.I. la 2 accidente rutiere și la o competiție Off-Road desfășurată în comuna Costești. Alte 10 misiuni au constat în diferite intervenții realizate în sprijinul comunității.

În continuare, pompierii militari hunedoreni vor fi la datorie,  24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

 

Nu uitați!

    Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.   

Sari la conținut