127 intervenții și misiuni ale salvatorilor hunedoreni în acest weekend

127 intervenții și misiuni ale salvatorilor hunedoreni în acest weekend

În ultimele trei zile, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara” al Județului Hunedoara au desfășurat 127 misiuni și intervenții.

O pondere semnificativă a misiunilor este reprezentată de acordarea ajutorului medical de urgență, respectiv 104 astfel de solicitări.

Tot în această perioadă, pompierii militari au intervenit pentru stingerea a 2 incendii. Dintre acestea, unul s-a manifestat la o anexă gospodărească din localitatea Vaidei. La fața locului, colegii noștri au constatat faptul că, incendiul se manifesta violent, la o anexă cu suprafața de aproximativ 60 metri pătrați, în care se aflau depozitate lemne de foc, cu posibilitatea de propagare a flăcărilor la casa de locuit și la șura gospodăriei.

Proprietara casei s-a autoevacuat la timp. Aceasta a fost asistată medical de către paramedicii SMURD, întrucât a suferit un atac de panică.

Intervenția pompierilor a durat peste 3 ore, aceștia reușind să salveze locuința și celelalte anexe.  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un scurtcircuit electric.

Un alt incendiu a fost semnalat la un tablou electric din scara unui bloc din municipiul Petroșani. Echipajele operative au lichidat incendiul în limitele găsite, au acționat pentru evacuarea fumului și din fericire, nu s-au înregistrat victime în urma acestui eveniment.

De asemenea, pompierii hunedoreni au gestionat prompt 5 situații de urgență generate de producerea accidentelor rutiere care au avut loc în localitățile Deva, Hațeg, Orăștie, Petroșani și pe autostrada A1, au acordat sprijin Serviciului de Ambulanță Județean în 7 cazuri, au desfășurat 3 misiuni de informare preventivă și recunoaștere în teren și au acționat în alte 6 situații pentru protecția comunității.

În continuare, salvatorii hunedoreni vor fi la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical persoanelor aflate în dificultate.

Nu uitați că puteți consulta platforma națională de pregătire în situații de urgență prin accesarea linkului https://fiipregatit.ro

De asemenea, informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență găsiți și pe noua aplicație de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

 Informare şi Relaţii Publice

Sari la conținut