126 MISIUNI ȘI INTERVENȚII ALE POMPIERILOR HUNEDORENI, ÎN WEEKENDUL 1-3 SEPTEMBRIE

126 MISIUNI ȘI INTERVENȚII ALE POMPIERILOR HUNEDORENI, ÎN WEEKENDUL 1-3 SEPTEMBRIE

126 DE INTERVENȚII ȘI MISIUNI ALE SALVATORILOR HUNEDORENI ÎN ZILELE DE 1, 2 și 3 septembrie 2023

În acest weekend, salvatorii hunedoreni au desfășurat 126 de misiuni și intervenții, majoritatea constând în  gestionarea optimă a situațiilor de urgență și în acordarea primului ajutor medical calificat.

Astfel, echipajele SMURD au răspuns prompt în 91 cazuri, cele mai multe solicitări fiind gestionate de către Detașamentul Hunedoara – 20 intervenții, Detașamentul Petroșani – 16 intervenții și Detașamentul Orăștie – 11 intervenții.

În această perioadă, pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru stingerea a două incendii de vegetație uscată, produse în localitățile Vălișoara și Gurasada.  Din cauza focului în spații deschise, în aceste două situații au ars, în total, 2 hectare de vegetație uscată și arbuști.

Pompierii hunedoreni de la subunitățile din Deva, Orăștie, Brad, Ilia și Dobra au intervenit, duminică – 3 septembrie, în 14 cazuri în care, din cauza rafalelor puternice de vânt, au căzut copaci sau crengi pe căile rutiere.

Echipa pirotehnică a ISU Hunedoara a intervenit, în data de 2 septembrie, în localitatea Orăștie, pentru asanarea unei grenade de mână, defensive, descoperită în urma unor săpături, iar pompierii din Dobra au intervenit, în 3 septembrie, pentru salvarea unei pisici care a căzut într-o fântână, în satul Tisa.

De asemenea, în aceste 3 zile, pompierii au participat la 7 acțiuni în sprijinul  Serviciului de Ambulanță Județean Hunedoara, iar alte 10 au constituit diferite intervenții realizate în sprijinul comunității.

În continuare, pompierii militari hunedoreni vor fi la datorie,  24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

 Nu uitați!

 Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.    

Sari la conținut